Brawn aggódott autói megbízhatósága miatt

Ross Brawn bevallotta, hogy idegölő volt számára saját forma-1-es csapatának első futama, ugyanis folyamatosan azon aggódott, nehogy történjen valami probléma autóival, melyek ma teljesítették első versenytávjukat.

Ross Brawn bevallotta, hogy idegölő volt számára saját forma-1-es csapatának első futama, ugyanis folyamatosan azon aggódott, nehogy történjen valami probléma autóival, melyek ma teljesítették első versenytávjukat.

Ennél jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a Brawn GP, hiszen azt követően, hogy versenyzői kibérelték maguknak az első sort az időmérőn, kettős diadalt arattak a szezonnyitón Melbourne-ben.

A csapat névadó tulajdonosa, Ross Brawn azonban elmondta, nem volt olyan sima a futam, ahogy azt egyesek gondolják, mert mindvégig ott lebegett a fejük felett a kiesés lehetősége, különösen úgy, hogy alig teszteltek a télen.

“Nem volt olyan egyszerű” – mondta. “Voltak időszakok, mikor igenis figyelnünk kellett bizonyos dolgokra, és természetesen a megbízhatóság miatt komolyan aggódtunk, mert a mai napig nem teljesítettünk teljes versenytávot.”

“Rubensnek volt egy problémája a rajtnál, ami rányomta bélyegét a versenyére, mert elég komolyan megsérült az autója. Jenson esetében mindvégig a gumikra kellett figyelnünk. Ez volt az első versenytávunk, így felettébb örülök, hogy eljutottunk a végéig.”

Bár sokan azt gondolják, ha csak nem történik valami, és nem tiltják be a vitatott diffúzor elrendezést, nem lehet majd megállítani a csapatot, és mire a többiek felzárkóznak, már meglesz az idei világbajnok.

Brawn viszont nem tulajdonít különösebb jelentőséget ezeknek a híreszteléseknek, mert véleménye szerint a látszat ellenére, igenis nagyon szoros a mezőny, amit az is bizonyít, hogy Sebastian Vettel (Red Bull), és Robert Kubica (BMW Sauber) az utolsó körökig ott loholt Button nyakán a második, illetve a harmadik helyen, amíg össze nem ütköztek.

“Szemmel tartottuk Vettelt, mert mindvégig árnyékként követte Jensont, és egy pillanatra sem vehettünk vissza a tempóból” – folytatta Brawn. “Mikor a biztonsági autót pályára küldték, attól féltünk, hogy befognak bennünket, de az szerencsére nem történt meg. Fantasztikus verseny volt számunkra, de vannak ellenfeleink, mint a Red Bull és a BMW.”

A csapatfőnök ugyan óvatosan nyilatkozott a jövőről, azt mégis elhintette, hogy véleménye szerint sok van még a BGP001-es konstrukcióban.

“Természetesen egy nagyon jó autónk van, és a csapat már meg is nyerte első versenyét, így mindenképpen magabiztosan haladhatunk tovább. Ki tudja. Talán lesz még egy tündérmese” – tette hozzá Brawn, akinek csapata már ma este útba veszi a jövő hétvégi futamnak helyet adó Malajziát.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS