Brawn: Az egyszerűség a Forma-1 sikerének kulcsa - F1VILÁG.HU

Brawn: Az egyszerűség a Forma-1 sikerének kulcsa

HIRDETÉS

A Forma-1 menedzsmentjében sportigazgatói szerepet kapó Ross Brawn azt mondja, a száguldó cirkusz eredményes jövőjének kulcsa a hosszú távra való tervezés, és az egyszerűbb szabályrendszer lesz.


A Forma-1 menedzsmentjében sportigazgatói szerepet kapó Ross Brawn azt mondja, a száguldó cirkusz eredményes jövőjének kulcsa a hosszú távra való tervezés, és az egyszerűbb szabályrendszer lesz.

A királykategória új tulajdonosa, a Liberty Media hétfőn jelentette be, hogy befejeződött az a folyamat, mellyel a vállalat teljes egészében átveszi az irányítást a sportág felet.

Az akvizíció részeképp Bernie Ecclestone távozott posztjáról, helyét Chase Carey vette át, Ross Brawn pedig sportigazgatóként szintén szerepet kap a menedzsmentben.

„Amit az F1 résztulajdonosaival, a csapatokkal, az FIA-val és a többiekkel közösen szeretnék kialakítani, az egy elképzelés arról, hogy mit is akarunk elérni néhány év múlva” – mondta Brawn a BBC-nek nyilatkozva.

„Érzem és tudom a tapasztalataim alapján, hogy az F1 hajlamos reaktív lenni. És a probléma ezzel az, hogy próbál ugyan reagálni és megoldásokat találni, de nagyon ritkán van elképzelés arról, hogy mi lesz 3-5 év múlva, és nincs arról döntés, hogy hol is akar tartani a jövőben.”

„Azt gondolom, tudjuk, mit akarnak a rajongók: szórakoztatást, szoros versenyzést, és érteni akarják, mi folyik a Forma-1-ben. És ezzel szerintem mindenki egyetért.”

Brawn azt mondja, a Forma-1 jelenlegi szabályai túl bonyolultak.

„Azt gondolom, az egyszerűség kulcsfontosságú cél a jövőre nézve. Az elmúlt pár évben nézőként követtem az F1-et, és voltak idők, amikor még én sem nagyon értettem, hogy mi folyik a versenyen.”

„Ez egy nagyszerű sport, kiváló versenyzők, személyiségek, versengés és versenyautók ötvözete. Egyszerűen csak meg kell vizsgálnunk, hogyan tudnánk javítani a show-n.”

Hirdetés

„Úgy gondolom, a rajongók versenyzést akarnak látni, és ebből nem sokat láttunk. Az elmúlt pár évben egyazon csapat két versenyzőjének küzdelmét láttuk, és ez nem a Mercedes hibája. Lenyűgöző munkát végeztek.”

„Persze vannak különböző típusú rajongók, és ott jön a bonyodalom. Egyesek kimennek a versenyekre, mások a TV-n keresztül nézik azokat, és vannak olyanok is, akik egyéb médiumokon keresztül. Meg kell találnunk az egyensúlyt a különböző igények között.”

2

„A versenyekből például olyan nagy show-t akarunk csinálni, amekkorát csak lehet, hogyha az ember kilátogat egy versenyhétvégére, az elejétől a végéig jól szórakozzon.”

Brawn hozzátette, a Brit Nagydíj és a tradicionális versenyek továbbra is központi szerepet játszanak a Forma-1 életében.

„Azt gondolom, Silverstone nagyon fontos. Úgy vélem, az F1 magja a tradíció. Sok új pálya nagyon izgalmas, de azért csatlakoznak, mert szeretnének részesei lenni annak a show-nak, melyben ott van Monaco, Silverstone, Monza, Hockenheim, vagy a Nürburgring.”

„Meg kell tartani ezeket a tradicionális helyszíneket, hogy értékes maradjon az F1. Az összes promóterre nyomás nehezedik, és az előttünk álló időszakban felülvizsgáljuk a helyzetet, hogy lássuk, mit is tehetünk.”

1

Brawn beszélt a posztjáról négy évtized után távozó Bernie Ecclestone-ról is, akinek segítségére a jövőben is számítanak.

„Továbbra is itt lesz, hogy tanácsokkal lásson el minket. Azt gondolom, ez most egy éra vége, egy eltérő struktúra, egy eltérő megközelítés a jövőre nézve. A Liberty Media, az F1 új tulajdonosa másképp tekint a következő szakaszra.”

„Bernie egyedülálló, és azt, ahogy Bernie felépítette az F1-et, nem lehet megismételni. Viszont már 86 éves, és eljön az idő, amikor tovább kell lépni egy következő fázisba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!