Brawn bajnoki címet vár Rosbergtől

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, Nico Rosbergnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy napon világbajnok legyen – mint mondta: sokkal rosszabb versenyzők is felültek már a királykategória trónjára.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, Nico Rosbergnek minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy napon világbajnok legyen – mint mondta: sokkal rosszabb versenyzők is felültek már a királykategória trónjára.

A szakember az Autosport című brit szaklap hasábjain osztotta meg nézeteit a német versenyzővel kapcsolatban, aki elmondása szerint rendkívül sokat fejlődött azóta, hogy távozott a Williamstől.

„Ő egy világbajnok kaliberű versenyző. A megfelelő helyzetben és autóval meg tudja csinálni”- mondta elismerően Brawn.

„Következetes, gyors, intelligens és megvan a mentális képessége ahhoz, hogy felmérje, mi zajlik egy adott versenyen. Kijelenthetem, láttam rosszabb versenyzőket is világbajnoki címet nyerni.”

A szakember elismerte, még annak idején a Hondával megpróbálták leszerződtetni az ifjú versenyzőt, aki azonban maradt akkori csapatánál.

„Megpróbáltuk leszerződtetni Nicót pár éve is, amikor a Hondához kerültem, de a Williamsnél maradt. Úgy gondolom, Nico még annál is jobb, mint amire számítottunk.”

„Ha megnézzük a Williamsnél eltöltött időszakát, akkor láthatjuk, hogy nem volt annyira következetes. Hogy ez a csapat, vagy ő miatta volt-e, azt nem tudom. Nálunk rendkívül következetesen teljesített a top 10-ben és minden versenyen pontot szerzett, ahol célba ért.”

Rosberg a tavalyi évben majdnem kétszer annyi pontot szerzett, mint csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. Brawn szerint ez annak köszönhető, hogy a német versenyző jobban megértette a Bridgestone abroncsait, mint háromévnyi kihagyás után visszatért kollégája.

„Vannak bizonyos részei a pályának, ahol nem olyan nagy a teljesítménykülönbség” – magyarázta a csapatfőnök.

„Nico rendkívül jó a féktávokon, valamint a lassú -és közepesen gyors kanyarokban. Emellett kiválóan tudja, hogy kell kihozni a legtöbbet a gumikból – ez az a terület, ahol erősebb volt Michaelnél.”

„Michael istenáldotta tehetség és remekül tud reagálni az adatokra, de teljesen más technikával kezeli a lassú -és közepesen gyors kanyarokat. Nicónak is kihívást jelentettek az abroncsok, de megtanulta használni őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!