Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Brawn bízik a győzelemben, Schumacher nem

Ross Brawn az utolsó kollektív tesztsorozat helyszínén elárulta, véleménye szerint a csapat új fejlesztési csomagja kellően jó lesz ahhoz, hogy harcban legyenek a legjobb pozíciókért a szezon első felében.A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn az utolsó kollektív tesztsorozat helyszínén, Barcelonában elárulta, véleménye szerint a csapat új fejlesztési csomagja kellően jó lesz ahhoz, hogy harcban legyenek a legjobb pozíciókért a szezon első felében.

A brackley-i gárda a februári tesztek nagy részében jobbára a megbízhatóságra helyezte a fő hangsúlyt, az eheti barcelonai teszteken azonban már komolyabb fejlesztéseket is felvonultatott, beleértve egy vadonatúj első szárnyat, módosított fékcsatornákat, illetve továbbfejlesztett oldalszekrényeket.

A csapat hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher úgy nyilatkozott, tisztában vannak azzal, hogy jelenleg a Red Bull Racing az a csapat, melyet meg kell verniük, és egyelőre még nincsenek olyan helyzetben, hogy a futamgyőzelmekről álmodozzanak.

„Természetesen tudjuk, hogy a Red Bull nagyon erős, és ők az a csapat, akikre figyelni kell” – nyilatkozta a német versenyző.

„Jelen pillanatban azt gondolom, hogy nem vagyunk megfelelő pozícióban, de a szezon hosszú, és sok a kérdőjel azt illetően, hogy kik követik őket, és remélem, hogy mi meghatározó szerepet játszunk majd.”

A Mercedest irányító Ross Brawn azonban úgy véli, egyelőre nem zárható ki, hogy az istálló a legjobb helyekért lesz harcban a szezon első felében, hiszen elmondása szerint az új fejlesztéseknek hála nagyon megerősödhetnek, ráadásul az autó eddig a várakozásoknak megfelelően teljesít.

„Véleményem szerint még nagyon nehéz megjósolni, hogy ki hogyan áll jelen pillanatban. Úgy érezzük, egy kicsit le vagyunk maradva és hogy a fejlesztések, amelyeket bevezetünk, versenyképes pozícióba segítenek minket, de soha nem tudhatjuk, mit csinálnak a többiek, illetve, hogy milyen lépéseket tesznek.

„Tehát úgy vélem, meglehetősen jók leszünk Melbourne-ben, de tényleg nem tudom, hogy alakulnak most az erőviszonyok, mert nem tudjuk, milyen üzemanyag-mennyiséggel köröznek a versenyzők.”

„Azt persze igen, hogy mi milyen programot teljesítünk. Csütörtök délután alacsonyabb üzemanyag-mennyiséggel köröztünk, de nem üres autóval. Viszont úgy tűnt, mi voltunk az egyetlenek, akik hasonlóval próbálkoztak a melegebb hőmérsékleti viszonyok közepette. Nehéz megjósolni az erőviszonyokat.”

Brawn hozzátette, az MGP W02-es konstrukció egyértelműen jobb, mint a csapat tavalyi versenygépe, mi több, az a várakozásoknak megfelelően teljesített mindezidáig.

„Az autó úgy teljesít, ahogy vártuk. Pontosan úgy. A köridők és az aerodinamikai teljesítmény is olyanok, mint vártuk.”

„A Red Bull egyértelműen erős pozícióban vág neki az idei évnek, éppen ezért ők megfelelő referenciapontként szolgálnak. Ők azok, akiket meg kell verni, hogy versenyeket nyerjünk. Ez az én véleményem, és nem gondolom azt, hogy utolérhetetlenek, ráadásul a Forma-1-ben rendkívül gyorsan változnak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS