Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Brawn: Bottas nem hagyott helyet Russellnek

Valtteri Bottas Mercedes damage
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint Valtteri Bottas okolható azért a balesetért, amit ő és a williamses George Russell szenvedett el a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjon.

A két versenyző az imolai verseny 32. körében ütközött össze: Russell kívülről próbálta megelőzni Bottast a pálya célegyenesében, a manőver közben azonban megcsúszott, nekiütközött a finn autójának, és mindketten a gumifalnak csapódtak.

Szerencsére egyik versenyző sem sérült meg, az autók azonban jelentős károkat szenvedtek. A Mercedes szerint az sem kizárt, hogy a baleset miatt a hosszabb távú fejlesztések is csorbát szenvednek majd a komoly költségek miatt.

Bár kezdetben George Russell is azt mondta, Bottas volt a hibás a balesetben, hétfőn késő délután közösségi oldalain kért elnézést, kvázi elismerve hibáját.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója viszont azt mondja, Bottas nem hagyott helyet a brit pilótának.

„Nem kérdés, hogy lesz visszhangja Valtteri Bottas és George Russell ütközésének” – fogalmazott a szakember. „Ami pozitívum, hogy mindkét versenyző sérülés nélkül megúszta, az pedig, hogy az autók állták a becsapódást, jól mutatja, milyen messzire jutottunk a biztonsággal kapcsolatban.”

„Az imolai egy egészen szűk pálya, szóval nem sok hely van. Amikor ehhez valamelyik oldalon hozzájön a vizes fű az eső után, az nagyon-nagyon megnehezíti a helyzetet.”

„Meggyőződésem, hogy mindkét versenyző ki fogja elemezni az incidenst és tanulni fog belőle, de úgy tűnt, hogy Valtteri áthúzott keresztbe, George-nak pedig nem volt hová mennie.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!