Friss hírek

Brawn elnézést kért a zászlót lengető modelltől

Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber C37 takes the chequered flag waved by Winnie Harlow (CDN) at Formula One World Championship, Rd7, Canadian Grand Prix, Race, Montreal, Canada, Sunday10 June 2018.

Elnézést kért Winnie Harlow modelltől a zászlós incidens miatt a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon meglehetősen furcsa incidens borzolta a kedélyeket – a versenyt ugyanis a 70. kör helyett tévedésből már a 69. körben leintették, az ilyen esetekre vonatkozó szabályok szerint pedig a 68. kör alapján hirdettek végeredményt.

A kockás zászlót Winnie Harlow modell lengette meg – mint kiderült, nem ő hibázott, hanem egy félreértés miatt a tervezettnél korábban adták a kezébe a zászlót.

Az eset után a fiatal hölgy rengeteg kritikát kapott, később azonban Charlie Whiting versenyigazgató, most pedig Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is védelmére kelt.

„Winnie Harlow szupermodell vétlen áldozatává vált a verseny végének” – fogalmazott Brawn.

„Megkérték, hogy lengesse a kockás zászlót, ám ez a 69. kör végén történt meg. Szomorúan láttam, milyen sokan kritizálták őt ezért, noha – ahogy azt Charlie Whiting versenyigazgató elmagyarázta – két szakember közti félreértés következménye volt az eset.”

„Winnie csak követte az utasításokat, én pedig szeretnék bocsánatot kérni tőle a sajnálatos vélemények miatt, és köszönöm neki, hogy támogatja a Forma-1-et.”

Fotó: Pirelli

Brawn emellett kifejtette, a hírességek részvétele, illetve a különféle dolgokba való bevonása segít abban, hogy népszerűbbé váljon a Forma-1.

„Valami hasonló történt 2014-ben, Kínában is, de ott például nem egy híresség lengette a kockás zászlót. Ahogy a mondás tartja, ’tévedni emberi dolog’, és mindannyian – legyen szó versenyzőkről, menedzserekről, mérnökökről, szerelőkről, újságírókról és rajongókról – követünk el hibákat.”

„Ami fontos, hogy tanuljunk ezekből, és igyekezzünk megakadályozni, hogy a jövőben ismét előforduljanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!