Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Brawn elnézést kért a zászlót lengető modelltől

Elnézést kért Winnie Harlow modelltől a zászlós incidens miatt a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn.

A múlt vasárnapi Kanadai Nagydíjon meglehetősen furcsa incidens borzolta a kedélyeket – a versenyt ugyanis a 70. kör helyett tévedésből már a 69. körben leintették, az ilyen esetekre vonatkozó szabályok szerint pedig a 68. kör alapján hirdettek végeredményt.

A kockás zászlót Winnie Harlow modell lengette meg – mint kiderült, nem ő hibázott, hanem egy félreértés miatt a tervezettnél korábban adták a kezébe a zászlót.

Az eset után a fiatal hölgy rengeteg kritikát kapott, később azonban Charlie Whiting versenyigazgató, most pedig Ross Brawn, az F1 sportigazgatója is védelmére kelt.

„Winnie Harlow szupermodell vétlen áldozatává vált a verseny végének” – fogalmazott Brawn.

„Megkérték, hogy lengesse a kockás zászlót, ám ez a 69. kör végén történt meg. Szomorúan láttam, milyen sokan kritizálták őt ezért, noha – ahogy azt Charlie Whiting versenyigazgató elmagyarázta – két szakember közti félreértés következménye volt az eset.”

„Winnie csak követte az utasításokat, én pedig szeretnék bocsánatot kérni tőle a sajnálatos vélemények miatt, és köszönöm neki, hogy támogatja a Forma-1-et.”

Fotó: Pirelli

Brawn emellett kifejtette, a hírességek részvétele, illetve a különféle dolgokba való bevonása segít abban, hogy népszerűbbé váljon a Forma-1.

„Valami hasonló történt 2014-ben, Kínában is, de ott például nem egy híresség lengette a kockás zászlót. Ahogy a mondás tartja, ’tévedni emberi dolog’, és mindannyian – legyen szó versenyzőkről, menedzserekről, mérnökökről, szerelőkről, újságírókról és rajongókról – követünk el hibákat.”

„Ami fontos, hogy tanuljunk ezekből, és igyekezzünk megakadályozni, hogy a jövőben ismét előforduljanak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!