Orosz Nagydíj

Brawn felépült, és rögtön kiállt Schumacher mellett

A Spanyol Nagydíj hétvégéjét betegség miatt ugyan kihagyta, Monacóban azonban már ismét irányítja alakulatát a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn.


A Spanyol Nagydíj hétvégéjét betegség miatt ugyan kihagyta, Monacóban azonban már ismét irányítja alakulatát a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn.

A szakember elárulta, orvosai tanácsára maradt távol a barcelonai versenyhétvégétől, miután a futamot megelőző héten rosszul érezte magát.

„A barcelonai hétvégét megelőző kedden rosszul éreztem magam, így orvoshoz fordultam, majd megfigyelés végett a kórházban töltöttem az éjszakát” – mondta Brawn.

„Amikor hazamentem, megfogadtam az orvosok tanácsát, így kihagytam a versenyhétvégét, hogy Monacóra már rendben legyek.”

A Mercedes csapatfőnök természetesen faggatták arról is, mi a véleménye Nick Fry ügyvezető azon nyilatkozatáról, melyben úgy fogalmazott, ha Michael Schumacher a visszavonulás mellett dönt, Paul di Resta lehet majd utódja.

Brawn megvédte a szezon első öt versenyén csapattársához képest meglehetősen gyengén szereplő németet, és kifejtette, a hétszeres világbajnok nem egyszer a csapat hibájából volt kénytelen versenyt feladni.

„Sok mindent mondtak és írtak, de nem szabad elfelejtenünk, hogy mi – a csapat – voltunk az, aki miatt öt versenyből háromszor szenvedett, tehát nem végeztük el a dolgunkat. Jobbnak kell lennünk. Az első versenyen újra láthattuk, mire képes Michael, és ez az oka annak, hogy hiszek abban, még idén látjuk őt a dobogón.”

„Ha eljön az ideje, le fogunk ülni együtt és beszélünk a jövőről. Meggyőződésem, hogy gyorsan világossá válik majd, milyen irányba menjünk tovább.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS