Brawn felfedte Barrichello utolsó kiállásának okát - F1VILÁG.HU

Brawn felfedte Barrichello utolsó kiállásának okát

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn szerint Rubens Barrichello könnyedén a második helyen is végezhetett volna az esős Silverstone-ban, ha nem hibásodik meg az üzemanyagtöltő utolsó tervezett kiállásánál.

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn szerint Rubens Barrichello könnyedén a második helyen is végezhetett volna az esős Silverstone-ban, ha nem hibásodik meg az üzemanyagtöltő utolsó tervezett kiállásánál.

A brazil versenyzőnek az eredeti tervek szerint már nem kellett volna kihajtania a boxba második kiállását követően, mikor megkapta az extrém esőgumikat.

Igen ám, de a töltőcső meghibásodása miatt nem került elég üzemanyag az autójába, így még a futam vége előtt meg kellett látogatnia szerelőit, mellyel elvesztette a második helyet.

Brawn azonban dicsérő szavakkal illette a 36 éves versenyzőt, aki a tizenhatodik helyről rajtolva, hihetetlen okos vezetést bemutatva, a harmadik helyen ért célba, mellyel megszerezte csapata első dobogós helyezését a 2006-os Brazil Nagydíj óta.

“Rubens fantasztikus versenyt teljesített” – mondta Brawn az ITV-nek adott nyilatkozatában. “Nagyon keményen hajtott, mikor arra szükség volt, és a verseny középső része hihetetlenül jó volt. Egy kicsit olyan volt, mint a régi szép időkben. A csapat szintén kiváló munkát végzett. A taktika fantasztikus volt, jó döntéseket hoztunk, és a gumistratégiánkkal sem volt gond.”

“Azonban problémánk volt az üzemanyagtöltővel, ami a második helyünkbe került. Mindez nagyon bosszantó, de ennek ellenére örülünk” – folytatta a Ferrari egykori taktikai guruja, aki abszolút elismerően beszélt a japán alakulatról.

“Egyelőre nincsenek meg a megfelelő berendezéseink, és az autónk sem túl versenyképes, ám ha a továbbiakban is ilyen jól dolgozunk, és ilyen kiváló döntéseket hozunk, akkor még a legnagyobbakkal is harcba tudunk szállni ilyen körülmények között. Nem voltunk egy szinten a többiekkel, de azt gondolom, hogy mikor feltettük az extrém esős gumikat, mindenki fölé kerekedtünk, kiváló időket mentünk, és mi voltunk a leggyorsabbak a mezőnyben.”

Brawn továbbá nem tudott elmenni szó nélkül honfitársa, a futamgyőztes, Lewis Hamilton kiváló teljesítménye mellett, aki elmondása szerint akkor is hihetetlenül jól ment, mikor borzalmasak voltak a körülmények.

“Lenyűgözött Lewis teljesítménye a verseny második felében, mert intermediate abroncsokon – fogalmam nincs, hogy miként – körönként tíz másodpercet vert a többiekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!