Friss hírek

Brawn: Frusztráló lenne, ha Hamilton elérné Schumacher rekordját

Ross Brawn szerint egy kicsit frusztráló lenne, ha Lewis Hamilton az idei évben beállítaná Michael Schumacher rekordját, ugyanakkor a brit maximálisan megérdemelné, ha sikerülne neki a 7. vb-cím megszerzése.

Hamilton 2019-ben hatodik világbajnoki címét szerezte meg a Mercedesszel, így mindössze egyetlen vb-trófea választja el attól, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját

Ross Brawn szerint Hamilton kivételes tehetség, ám elismerte, kicsit bosszantaná, ha elérné Schumacher rekordját. 

„Minden bajnoki címet megérdemelt, amit megnyert. A jó csapatnál, jó időben, megfelelő helyzetbe hozta magát. Nem hibázik, fantasztikusan vezet. A teljesítménye kivételes, ezért ért el ennyi mindent” – nyilatkozta. 

„Ha továbbra is így tesz, akkor természetesen egy kicsit frusztráló lenne, ha megnyerné, mert ezt a rekordot Michael Schumacher állította fel” – mondta Brawn, aki Schumacher minden bajnoki címénél jelen volt, ráadásul amikor a német visszatért a Forma-1-be, szintén együtt dolgoztak a Mercedesnél.

Brawn ugyanakkor elismerte, ha Hamiltonnak sikerül megszereznie a hetedik bajnoki címét, akkor az „nemcsak a nagy szerencsének köszönhető”, hiszen a brit „fantasztikus munkát végez”. 

„Ha sikerül neki, akkor meg is érdemli azt” – nyilatkozta a szakember. 

És hogy kinek lehet esélye legyőzni a hatszoros bajnok Hamiltont? 

„A Honda jelentősen javított a motorjain az elmúlt 12-18 hónapban” – mondta Brawn. „Ha ez így megy tovább, akkor számolni kell azzal, hogy a Red Bull nagyon erős lesz. A Ferrarinál voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. De volt az elmúlt évben néhány csodás versenyük, most ennek egy egész szezonon át sikerülnie kell számukra. Mindazonáltal a 3 topcsapat jócskán elöl lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!