IMOLAGP

Brawn: Frusztráló lenne, ha Hamilton elérné Schumacher rekordját

Michael Schumacher, Mercedes W01, Valencia, 2010, Ross Brawn,
Ross Brawn szerint egy kicsit frusztráló lenne, ha Lewis Hamilton az idei évben beállítaná Michael Schumacher rekordját, ugyanakkor a brit maximálisan megérdemelné, ha sikerülne neki a 7. vb-cím megszerzése.

Hamilton 2019-ben hatodik világbajnoki címét szerezte meg a Mercedesszel, így mindössze egyetlen vb-trófea választja el attól, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját

Ross Brawn szerint Hamilton kivételes tehetség, ám elismerte, kicsit bosszantaná, ha elérné Schumacher rekordját. 

„Minden bajnoki címet megérdemelt, amit megnyert. A jó csapatnál, jó időben, megfelelő helyzetbe hozta magát. Nem hibázik, fantasztikusan vezet. A teljesítménye kivételes, ezért ért el ennyi mindent” – nyilatkozta. 

„Ha továbbra is így tesz, akkor természetesen egy kicsit frusztráló lenne, ha megnyerné, mert ezt a rekordot Michael Schumacher állította fel” – mondta Brawn, aki Schumacher minden bajnoki címénél jelen volt, ráadásul amikor a német visszatért a Forma-1-be, szintén együtt dolgoztak a Mercedesnél.

Brawn ugyanakkor elismerte, ha Hamiltonnak sikerül megszereznie a hetedik bajnoki címét, akkor az „nemcsak a nagy szerencsének köszönhető”, hiszen a brit „fantasztikus munkát végez”. 

„Ha sikerül neki, akkor meg is érdemli azt” – nyilatkozta a szakember. 

És hogy kinek lehet esélye legyőzni a hatszoros bajnok Hamiltont? 

„A Honda jelentősen javított a motorjain az elmúlt 12-18 hónapban” – mondta Brawn. „Ha ez így megy tovább, akkor számolni kell azzal, hogy a Red Bull nagyon erős lesz. A Ferrarinál voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. De volt az elmúlt évben néhány csodás versenyük, most ennek egy egész szezonon át sikerülnie kell számukra. Mindazonáltal a 3 topcsapat jócskán elöl lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!