Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Brawn: Ha már ott leszünk Ausztriában, két versenyt akarunk!

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, az ausztriai Spielberg tökéletes helyszín ahhoz, hogy elrajtoljon a 2020-as világbajnokság – ha pedig már ott vannak, szeretnének még egy versenyt lezavarni július elején.

A Forma-1 vezetősége hétfőn jelentette be, tervei szerint július elején elkezdődik az idei világbajnokság: a szezonnyitónak Ausztria adhat otthont, a Red Bull Ringen pedig két futamot is megtartanának.

Nyáron tehát zárt kapus európai versenyekkel – többek között a Magyar Nagydíjjal – folytatódna a világbajnokság, majd a mezőny Eurázsia, Ászia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

„Az egyik logisztikai kihívás, hogy mindenkit teszteljünk, és szabadon beléphessen a versenyhelyszínre” – mondta a Forma-1 sportigazgatója, Ross Bawn.

„Amint ez megvan, nagyon vonzó lehetőség az, hogy ebben a környezetben tartsunk mindenkit egy újabb verseny erejéig.”

„És nagy kihívás megtalálni a megfelelő versenyeket az idény elején, ahol kellőképpen kontrollálni tudjuk a környezetet ahhoz, hogy vigyázzunk mindenki biztonságára.”

Brawn azt mondja, a Red Bull Ring ebből a szempontból remek helyszín, hiszen amellett, hogy nagyvárosoktól viszonylag távol helyezkedik el, egy nagyon modern létesítményről van szó.

„Ausztria nagyon jól passzol ehhez. Van egy helyi repülőtér a pálya mellett, ahova leszállhatnak chartergépek. És nincs olyan közel egy metropolisz sem.”

„Nagyszerű infrastruktúra veszi körül – nem lesznek például motorhome-ok, de a pálya révén teljes catering-szolgálat áll rendelkezésre. Ebben a környezetben tudunk tartani mindenkit, és ezért, ha már ott vagyunk, igazán vonzó, hogy legyen egy újabb versenyünk a következő héten.”

Brawn magyarázatot adott arra is, miért törekednek annyira arra, hogy mihamarabb elrajtoljon az idei világbajnokság.

„Masszív logisztikai kihívás ez, hiszen egy Forma-1-es versenyt lebonyolítani egyébként is óriási feladat” – magyarázta.

„Most olyan körülmények között kell versenyt rendeznünk, ami mindannyiunk számára új, és dolgozunk azon, hogy megfeleljünk minden követelménynek, és biztonságban tudjuk a versenyzőket, a mérnököket, a szerelőket, és mindenkit, aki érintett a verseny lebonyolításában – és persze, hogy megfelelő show-val rukkoljunk elő.”

„Sajnos rajongók nem lesznek, amiért nagy kár, mégis úgy érezzük, hogy el tudjuk juttatni hozzájuk a rajongókat a TV-készülékek, illetve egyéb eszközök segítségével.”

„Fontos, hogy megpróbáljuk elrajtoltatni az idényt – több októl is szeretnénk elkezdeni. Az egyik, hogy lenyűgözzük a rajongókat, akik mindannyian frusztráltak a csúszás miatt. Egy nagyon izgalmas idény áll előttünk, ugyanakkor pedig nagyon fontos a többezer ember megélhetése is – ez pedig újabb ok arra, hogy megpróbáljuk elkezdeni az idényt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!