Brawn: Ha már ott leszünk Ausztriában, két versenyt akarunk!

Charles Leclerc races at the FIA Formula One World Championship 2019 in Spielberg, Austria on June 28, 2019 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // AP-1ZSNR2JD91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt mondja, az ausztriai Spielberg tökéletes helyszín ahhoz, hogy elrajtoljon a 2020-as világbajnokság – ha pedig már ott vannak, szeretnének még egy versenyt lezavarni július elején.

A Forma-1 vezetősége hétfőn jelentette be, tervei szerint július elején elkezdődik az idei világbajnokság: a szezonnyitónak Ausztria adhat otthont, a Red Bull Ringen pedig két futamot is megtartanának.

Nyáron tehát zárt kapus európai versenyekkel – többek között a Magyar Nagydíjjal – folytatódna a világbajnokság, majd a mezőny Eurázsia, Ászia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

„Az egyik logisztikai kihívás, hogy mindenkit teszteljünk, és szabadon beléphessen a versenyhelyszínre” – mondta a Forma-1 sportigazgatója, Ross Bawn.

„Amint ez megvan, nagyon vonzó lehetőség az, hogy ebben a környezetben tartsunk mindenkit egy újabb verseny erejéig.”

„És nagy kihívás megtalálni a megfelelő versenyeket az idény elején, ahol kellőképpen kontrollálni tudjuk a környezetet ahhoz, hogy vigyázzunk mindenki biztonságára.”

Brawn azt mondja, a Red Bull Ring ebből a szempontból remek helyszín, hiszen amellett, hogy nagyvárosoktól viszonylag távol helyezkedik el, egy nagyon modern létesítményről van szó.

„Ausztria nagyon jól passzol ehhez. Van egy helyi repülőtér a pálya mellett, ahova leszállhatnak chartergépek. És nincs olyan közel egy metropolisz sem.”

„Nagyszerű infrastruktúra veszi körül – nem lesznek például motorhome-ok, de a pálya révén teljes catering-szolgálat áll rendelkezésre. Ebben a környezetben tudunk tartani mindenkit, és ezért, ha már ott vagyunk, igazán vonzó, hogy legyen egy újabb versenyünk a következő héten.”

Brawn magyarázatot adott arra is, miért törekednek annyira arra, hogy mihamarabb elrajtoljon az idei világbajnokság.

„Masszív logisztikai kihívás ez, hiszen egy Forma-1-es versenyt lebonyolítani egyébként is óriási feladat” – magyarázta.

„Most olyan körülmények között kell versenyt rendeznünk, ami mindannyiunk számára új, és dolgozunk azon, hogy megfeleljünk minden követelménynek, és biztonságban tudjuk a versenyzőket, a mérnököket, a szerelőket, és mindenkit, aki érintett a verseny lebonyolításában – és persze, hogy megfelelő show-val rukkoljunk elő.”

„Sajnos rajongók nem lesznek, amiért nagy kár, mégis úgy érezzük, hogy el tudjuk juttatni hozzájuk a rajongókat a TV-készülékek, illetve egyéb eszközök segítségével.”

„Fontos, hogy megpróbáljuk elrajtoltatni az idényt – több októl is szeretnénk elkezdeni. Az egyik, hogy lenyűgözzük a rajongókat, akik mindannyian frusztráltak a csúszás miatt. Egy nagyon izgalmas idény áll előttünk, ugyanakkor pedig nagyon fontos a többezer ember megélhetése is – ez pedig újabb ok arra, hogy megpróbáljuk elkezdeni az idényt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS