Brawn: Ha megoldja a gumigondokat, erősebb lesz a Ferrari - F1VILÁG.HU

Brawn: Ha megoldja a gumigondokat, erősebb lesz a Ferrari

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint a Ferrari Forma-1-es csapata képes lesz jobb teljesítményt nyújtani a soron következő versenyeken abban az esetben, ha megoldja azokat a gumikezelési problémákat, melyek Belgiumban hátráltatták versenyzőit.
GP BELGIO F1/2020 -  DOMENICA 30/08/2020   
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A Ferrari pont nélkül távozott Spa-Francorchamps-ból, miután Sebastian Vettel a 13., Charles Leclerc pedig a 14. helyen ért célba.

Amellett, hogy a Ferrari idei autója a motor gyengesége miatt közel sem versenyképes, az olasz istállót Spában gumikezelési problémák is hátráltatták.

„Függetlenül attól, amit egyesek mondanak, hogy a technikai szabályok tisztázása után a motor miatt kerültek ekkora hátrányba, én úgy gondolom, hogy nem veszítesz 1,3 másodpercet körönként egyik évről a másikra pusztán ezen tényező miatt” – mondta a Ferrarinál korábban technikai igazgatóként sikert sikerre halmozó Brawn.

„Egyszerűen nem tudták megfelelő tartományban működtetni a gumikat. A tény, hogy hűvösebb volt Spában, szintén nem segítette őket. Amikor ez történik, a teljesítmény visszaesik, és borzasztónak tűnik.”

„De ha előre tudnak lépni, és ismét jól tudják működtetni a gumikat, akkor szerintem visszajön a teljesítményük. Még így sem lesznek futamgyőztesek, de jobb eredményeket érnek majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brawn: Ha megoldja a gumigondokat, erősebb lesz a Ferrari
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!