Friss hírek

Brawn: Hamilton akár tízszeres bajnok is lehet!

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint jó pár évig itt lehet még a száguldó cirkuszban a nemrég hetedik világbajnoki címét megszerző Lewis Hamilton. A szakember szerint a brit pilóta akár 10 vb-győzelem is eljuthat.

Hamilton 2013-ban vette át a visszavonuló Michael Schumacher helyét a Mercedesnél, idén pedig a futamgyőzelmek számát tekintve beérte, majd meg is előzte a legendás versenyzőt.

Hamilton ráadásul hetedik világbajnoki címét is megszerezte, mellyel beállította Schumacher sokáig elérhetetlennek hitt rekordját.

A korábban Schumacherrel a Ferrarinál sikert-sikerre halmozó, később pedig Hamiltont a Mercedeshez csábító Ross Brawn a minap arról beszélt, a két versenyző generációjának legjobbja, akik bár más személyiségek, hihetetlen tehetséggel vannak megáldva.

„Két kivételes versenyzőről beszélünk, akik generációjuk referenciapontjainak számítanak” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című lapnak adott interjújában.

„Az, amit Lewis Törökországban csinált azzal, hogy nehéz helyzetből győzött, Michael bizonyos eredményeire emlékeztetett, amiket hasonló körülmények között ért el.”

„Egyesek azzal érvelnek, hogy dolgukat nagyban megkönnyítette az a tény, hogy az adott pillanatban a legjobb autóval rendelkeztek, de gyakran ez a két dolog együtt jár: vagyis azért bíznak rájuk nagyon jó autókat, mert nagyon jók!”

„A személyiségük nyilvánvalóan különböző. Michael nagyon családcentrikus volt, a versenypályától távol nagyon visszahúzódó volt. Lewis pedig intenzív társadalmi életet él, benne van a zenében, a divatban, és így tovább. Viszont mindketten tisztában voltak bolygónk problémáival: Lewis ambícióit nyilván ismerjük, de Michaelnek is voltak különböző céljai, amik talán rejtve maradtak a nyilvánosság előtt. Sok szempontból különbözőek, de abban azonosak, hogy hihetetlenül tehetségesek.”

„Egy világbajnoki címet meg lehet nyerni, de amikor az ember hétig eljut, az valami egészen hihetetlen.”

Arra a kérdésre, hogy Hamiltonnak összejöhet-e a 10 világbajnoki cím a Forma-1-ben, Brawn így felelt: „Lehetséges. Egy kivételes csapat tagja, és legalább 3-4 és van még előtte az élen. Jelenleg nehéz látni olyasvalakit, aki képes legyőzni őt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!