Brawn: Hamilton vonuljon el és nyalogassa a sebeit! - F1VILÁG.HU

Brawn: Hamilton vonuljon el és nyalogassa a sebeit!

HIRDETÉS
Meglehetősen határozott véleményének adott hangot Lewis Hamilton hétvégi kifakadásával kapcsolatban a Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn. A szakember szerint a címvédő jobban tenné, ha a versenybírók kritizálása helyett inkább azzal törődne, hogy a jövőben ne kövessen el olyan jellegű hibákat, mint az Orosz Nagydíjon.
2020 Tuscan Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Hamiltont kétszer 5 másodperces időbüntetéssel sújtották a hétvégi versenyen, mivel a futam előtt nem a kijelölt helyről végzett rajtpróbákat. A címvédő így nem is tudta győzelemre váltani rajtelsőségét – Valtteri Bottas és Max Verstappen mögött csak a 3. helyen ért célba.

Hamilton a futam után nehezen fogadta el büntetését – úgy fogalmazott, egyértelmű számára, hogy a versenybírók „próbálják megállítani őt”.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója viszont úgy véli, a hatszoros világbajnok jobban tenné, ha kritizálás helyett inkább azzal foglalkozna, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló incidensek.

„Lewisnak volt némi balszerencséje az elmúlt pár versenyen a monzai, illetve a szocsi büntetésekkel” – fogalmazott a szakember.

„Én személy szerint elvonulnék, nyalogatnám a sebeimet, és azon gondolkodnék, hogyan tudnám megakadályozni azt, hogy hasonló incidensek ismét előforduljanak a jövőben.”

„Tudom, hogy a csapat ezt fogja tenni. Rengeteg embert ismerek onnan még azokból az időkből, amikor én is ott dolgoztam, és fel fogják ismerni, hogy követtek el hibákat.”


„Balszerencse és hibák előfordulnak, ami számít, hogy hogyan reagálsz ezekre. Könnyű azt gondolni, hogy az egész világ ellened van, de majdhogynem mindig az a helyzet, hogy csinálhattál volna valamit másképp, és tanulhatsz ezekből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!