Friss hírek

Brawn: Idén a Ferrarié a legjobb autó

Ross Brawn (GBR) Formula One Managing Director of Motorsports at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója szerint az idei évben a Ferrarinak van a legjobb autója – ezt azonban eddig nem tudták kihasználni.

Habár az egyéni pontversenyt Lewis Hamilton vezeti Sebastian Vettel előtt, a Ferrari a konstruktőri bajnokságban 4 ponttal továbbra is a Mercedes előtt áll.

Brawn szerint idén egyértelmű, hogy a Ferrari építette a leggyorsabb autót, azonban ez a pontversenyben nem mutatkozik meg.

„A hibrid-éra kezdete óta ez az első, hogy a Mercedes technikailag nem előzi meg az ellenfeleit, minden bizonnyal ők most a második csapat az élmezőnyben” – nyilatkozta Brawn.

„Valamilyen oknál fogva – balszerencse vagy egyéni hiba miatt – nincs annyi pontjuk, amennyi kellene, hogy legyen. Ezért van az, hogy most Sebastiannak kell Hamiltonra vadásznia, de vezetnek a Mercedes előtt a konstruktőri versenyben.”

A szakember szerint nem csak a szezonkezdet lendülete segíti a Ferrarit, szerinte most olyan verseny alakult ki az élmezőnyben, ami az egész idény alatt fenntartható.

„Tavaly is láthattuk, hogy fejlesztések terén a Ferrari képes volt szezon közben tartani a lépést a riválisokkal. Nincs ok arra, miért ne lehetnének versenyben a végéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Brawn: Idén a Ferrarié a legjobb autó
Fotók: Ocon pályára vitte az Alpine új autóját
Vettel: A sprintfutam csak a problémák foltozgatása
Az Aston Martin szeretné a legjobbat kihozni Vettelből
Vettelék már holnap pályára viszik az új Aston Martint