Brawn: Idén nehéz lesz visszavágnia a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Brawn: Idén nehéz lesz visszavágnia a Mercedesnek

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn szerint nagyon nehéz lesz felzárkóznia az idei évben a Mercedes csapatának – leginkább azért, mert már gőzerővel a 2022-es autó fejlesztésére összpontosít.
2021 Styrian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

Ezt a tényt Toto Wolff, a német istálló csapatfőnöke többször megerősítette az elmúlt időszakban, Christian Horner, a Red Bull csapafőnöke azonban Spielbergben azt mondta, azt azért kétli, hogy idén már egyetlen újítás sem kerül fel a Mercedes versenygépeire.

A korábban a Ferrari technikai igazgatójaként, illetve a Mercedes csapatfőnökeként is dolgozó Ross Brawn nemrég kifejtette, a Red Bull már tavaly is rendkívül nagyot lépett előre versenyautójával.

„Valaki a verseny után azt kérdezte tőlem: ’Szerinted a szabályváltozások ártottak a Mercedesnek’? Én pedig azt válaszoltam, ne felejtsük el, hogy tavaly év végén jó eséllyel a Red Bullé volt a leggyorsabb autó” – fogalmazott a szakember.

„A szabályváltozások mindenkire hatással voltak. Hogy egyes csapatokat mennyire érintettek, azt nehéz megítélni. A Red Bull valóban kezdi érvényesíteni tekintélyét.”

Brawn azt mondja, a 2022-es fejlesztések miatt nehéz lesz idén visszavágnia a Mercedesnek, a cél mostantól leginkább az lesz, hogy megpróbáljanak valahogy jobb teljesítményt kisajtolni az idei autóból.

„Ez egy nagyon nehéz év a Mercedes számára a visszavágásra, mert annyira erősen koncentrálnak már a következő szezonra és az új szabályokra. Motorfronton semmit sem tehetnek. Szóval elégetnek valamilyen forrást az idei autóra, és feláldozzák egy kicsit a következő évet? Gyanítom, hogy nem, mivel nehéz hirtelen rámutatni egy olyan dologra az autón, ami talán nem működik.”

„Talán megpróbálnak hatékonyabban versenyezni, próbálnak egy kicsit több teljesítményt kisajtolni a beállításokból, az autó működéséből, de kétlem, hogy komoly fejlesztéseket látunk majd, vagy nagy változásokat az autón.”

„Egy kicsit több levet kell kifacsarniuk a citromból anélkül, hogy túl sok erőforrást fordítanának erre, ami negatívan érinthetné a következő évet.”

„Úgy tűnik, hogy a Red Bull egy alacsonyabb légellenállású konfigurációt használ, emiatt pedig előnyben vannak az egyenesekben. Nem tudom, hogy ez például opció-e a Mercedes számára. Esetleg már az optimumon vannak? Megkérdőjelezik a szimulációikat? Egy új szárny kifejlesztése esetleg egy olyan projekt, amit megengedhetnek maguknak?”

Hirdetés

„A nyári szünetig ezen agyalhatnak majd. Ha a szünetnek vége, már mindenki elkötelezte magát a jövő év mellett. Meglátjuk, mi történik a nyári szünet előtti három versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!