Brawn: Jó formában lesz jövőre a Mercedes

Jó formában várhatja a 2014-es Forma-1-es bajnokságot a Mercedes leköszönő csapatfőnöke, Ross Brawn.


Jó formában várhatja a 2014-es Forma-1-es bajnokságot a Mercedes leköszönő csapatfőnöke, Ross Brawn.

A brackley-i gárda a második helyen zárt 2013-ban a konstruktőri tabellán, 2010-es visszatérése óta tehát eddigi legjobb eredményét ért el.

Bár Ross Brawn az év végén hivatalosan is elköszön a Mercedestől, a szakember szerint minden adott ahhoz, hogy a német istálló a következő szezonban a bajnoki címért harcoljon.

„Ha azt mondanám, a Mercedes teljes mértékben célra tart, nem a teljes igazságot mondanám. De véleményem szerint egyáltalán nem rosszabbak, mint bármely más autógyártó” – mondta Brawn az AUTOSPORT-nak.

„Egy csapat kitűzi a céljait, meghatározza a programját, és megteszi a téteket. És aztán minden dolog, a kasztni, a váltó, és a többi szépen összeáll. Mindig vannak dolgok, melyek elcsúsznak kicsit, de tapasztalatom szerint ez nem szokatlan. A csapat jó formában lesz.”

Brawn elárulta, az új szabályok miatt ezen a télen sokkal több munka vár a csapatokra, mint az elmúlt években.

„Rengeteg munka folyik a gyárban, a srácok heti 6-7 napot dolgoznak most. Ez tényleg egy olyan projekt, amit tiszta lappal kezdünk. Nagyon kevés dolgot mentünk át az idei évről az autó összetevőit tekintve. A technológiát még csak-csak, de összetevőket nemigen.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS