Friss hírek

Brawn: Jó volt látni, ahogy Schumacher harcolt a bajnoki címért!

A korábban a Ferrari technikai igazgatója, a jelenleg a Forma-1 sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn alig várja már, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiát, Micket jövőre a Forma-1-ben lássa.

A német versenyző a Haas színeiben debütálhat majd a száguldó cirkuszban, múlt hétvégén pedig bebiztosította Forma-2-es bajnoki címét.

Brawn azt mondja, az ifjú Schumacher remek szezont produkált az F2-ben, habár a szezonzárón való küszködése régi emlékeket hozott elő a sportvezetőből!

„Gratulálok Mick Schumachernek a Forma-2-es bajnoki címhez” – fogalmazott Brawn. „Ő egy nagyszerű srác, és nagyon keményen dolgozott érte. Nem könnyű a Schumacher névvel versenyezni. Kinyithat néhány ajtót, ugyanakkor viszont rengeteg nyomással jár, Mick pedig ezt kiemelkedően jól kezelte.”

„Deja-vu érzéssel töltött el, amikor láttam, hogy milyen nehezen nyerte meg, mert az édesapja is ugyanígy járt! Emlékszem, egy vagy két bajnoki címe esetében is az volt a helyzet, hogy ’oké, Michael, csak érj be a 6. helyen ezen a versenyen, és rendben leszünk’, és aztán kiment a pályára, és nekiment mindennek, aminek csak tudott!”

„Ugyanez az érzés volt most is bennem! Időnként a torkomban dobogott a szívem, de végül minden összejött a végén. Nagyon erősen támadt a sprintfutamon vasárnap, ami talán sokba került neki a végén, mert elfékezte a gumiját, ez pedig problémát okozott, így ki kellett állnia a bokszba. Talán túlontúl agresszív volt, de jó volt látni, ahogy harcolt érte.”

„Bár nem úgy zárta a versenyt, ahogy szerette volna, de nagyszerű idénye volt, és izgatottan várom már, hogy az F1-ben lássam jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!