Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek

Komoly érdeklődők vannak a Williams Forma-1-es csapatának felvásárlása iránt – ezt mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

A patinás brit istálló múlt héten jelentette be, hogy új befektetők után kutat, és az is benne van a pakliban, hogy teljes F1-es csapatát értékesíti.

A Williams idei szereplése viszont nincs veszélyben, Ross Brawn pedig abban bízik, a költségcsökkentést célzó szabályváltoztatásokkal a csapat hosszú távú jövője is biztosított lesz.

„Azt hiszem, ezek nélkül a dolgok nélkül sokkal aggasztóbb lenne a helyzet – most viszont meglehetősen stabil”  – mondta a Forma-1 sportigazgatója.

„A Williams helyzetét kezelni kell, de vannak meglehetősen komoly érdeklődők, és azt gondolom, ez is jól mutatja, hogy egy működőképes modell áll rendelkezésre ahhoz, hogy komolyan megfontolás tárgyává tegyék.”

Brawn azt mondja, szívügye a Williams sorsa, hiszen annak idején náluk kezdte pályafutását, ugyanakkor rámutatott arra, változtatásokra lesz szükség a grove-i istállónál.

„Fantasztikus örökséggel bír ez a csapat, és nyilván szívügyem a sorsuk. De az igazság az, hogy az F1 rendkívül brutális, minden második héten megmérettetsz a versenypályán – vagy minden héten, mint például a következő pár hónapban!”

„Nem lehet elbújni. És ha utolsóként végzel, ahogy ők tették az elmúlt pár évben, annak következményei vannak. És sajnos most elértek ehhez a ponthoz.”

„Bárki is kerüljön oda, meg kell találnia a fő okait annak, hogy miért nem tudtak teljesíteni, ki kell deríteni, hogy csak financiális okok állnak mögötte, vagy strukturális, esetleg hozzáállásbeli problémák is vannak. Én őszintén szólva nem tudom.”

„De meg kell érteni. Lehet, hogy csak a pénz játszik szerepet, és extra forrásokkal versenyképesebbek lehetnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!