Friss hírek

Brawn: Leclerc Schumacherre emlékeztet engem

GP ITALIA  F1/2019 -  DOMENICA 08/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacherre kezdi emlékeztetni Ross Brawnt, a Ferrari egykori sikerkovácsát a Monzában idei második futamgyőzelmét szerző Charles Leclerc.

A monacói tehetség a Belga Nagydíjon is győzni tudott, Monzában pedig a pole pozícióból rajtolva, a Mercedesek támadásait határozottan visszaverve nyert.

A korábban a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozó, és a Schumacher-érában komoly szerepet vállaló Ross Brawn elárulta, lenyűgözi őt a fiatal Leclerc tehetsége. A szakember azt mondja, egyre inkább Schumacherre emlékezteti őt az ifjú monacói.

„Amikor a Ferrari győz Monzában, tényleg beindul a buli, és éppen ez történt vasárnap, ahogy Charles Leclerc elsőként szelte át a célvonalat” – fogalmazott a Forma-1 sportigazgatója.

„A 2003-as versenyre emlékeztetett engem, amikor Michael Schumacher a Ferrari F2003-GA kódjelű autóval végigharcolta a versenyt Juan Pablo Montoya FW25-ös Williamsével.”

„A Michael és Juan Pablo közti küzdelem a Roggia-sikánban nagyon hasonló volt, mint Leclerc és Lewis Hamilton küzdelme az Ascariban a vasárnapi verseny 23. körében. A Ferrari-pilóta nem vett vissza, és a szabályok határait feszegette, ahogy a nagyszerű bajnokok mindig tették, és tenniük kellett.”

Schumacher és Montoya küzdelme a 2003-as Olasz Nagydíjon | Fotó: Scuderia Ferrari

„Tény, hogy Leclerc nagyon okos is volt, ahogy kezelte a helyzetet a bizarr időmérő utolsó szakaszában, még szombaton. A spái győzelme után hihetetlen hétvégéje volt.”

Brawn azt mondja, leginkább azért csodálja Leclercet, mert a fiatal pilóta rendkívül gyorsan tanul – a tanultakat pedig mindig tökéletesen felhasználja.

„Ami a legjobban lenyűgöz engem, az az, hogy milyen gyorsan tanul mindenből, folyamatosan egyre jobbá válik úgy versenyzőként, mint emberként. És ahogy Belgiumban is, a csapat remek munkát végzett – például azzal, hogy a kemény gumikat rakták fel Charles autójára, így más stratégiát alkalmazott, mint Hamilton.”

„A komplett csomag egy kicsit talán gyengébb volt a Mercedesénél, de a Ferrari a legtöbbet hozta ki abból, amije volt. Támadott az időmérőn, és kőkeményen védekezett a versenyen, ezzel pedig összejött sorozatban a második győzelem.”

„Az utolsó, aki behúzta ezt a két versenyt, Michael volt még 1996-ban. A történelem talán elkezdi megismételni önmagát.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek