Brawn: Létfontosságú, hogy Vettel összekapja magát

Ferrari, Sebastian Vettel, Monza
Fotó: Scuderia Ferrari
Rendkívül fontos lesz Sebastian Vettel számára, hogy a következő Forma-1-es idényre valahogy visszanyerje az önbizalmát – mondja a Ferrari egykori csapatfőnöke, a jelenleg F1-es sportigazgatóként dolgozó Ross Brawn.

Miközben csapattársa, Charles Leclerc Belgium után Olaszországban is futamgyőzelmet szerzett a Ferrarinak, Vettel képtelen kilábalni a válságból: a német a 4. helyen haladva már a monzai verseny legelején megpördült, és végül pont nélkül zárta csapata hazai versenyhétvégéjét.

„Vettel kétségkívül sportágunk egyik legnagyobbja, de ezekben a nehéz időkben tényleg szüksége van a csapat támogatására, hogy visszanyerje önbizalmát, ami úgy tűnik, hogy most hiányzik az ő esetében” – mondta Ross Brawn.

„Ez, illetve az autó fejlesztése kell, hogy prioritást élvezzen Mattia Binotto számára a következő hetekben. Nem lesz könnyű, de létfontosságú lesz, főleg 2020 vonatkozásában.”

Brawn azt mondja, Vettel a monzai időmérő után valószínűleg úgy érezte, Leclerc cserbenhagyta őt, amikor nem adott neki szélárnyékot.

„Viszont az, ami a versenyen történt, azt kizárólag magának köszönheti. Sebastian két hibát követett el a 7. körben: megpördült, majd nekiment Strollnak. És ezek a hibák még rosszabbnak tűnnek Leclerc spá és monzai győzelme árnyékában.”

„Egyszerű tény, hogy bármely versenyzőről is van szó, függetlenül attól, milyen jó a helyzet csapaton belül, az ember legfőbb riválisa a saját csapattársa. Bizonyos szempontból Sebastian most azt éli át, amit utolsó évében a Red Bullnál 2014-ben, amikor Daniel Ricciardo, egy fiatal tehetség hihetetlen tempót mutatott.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!