Friss hírek

Brawn: Mélyreható vizsgálatot indítunk a balesettel kapcsolatban

Mélyreható vizsgálatot indít a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt brutális baleset ügyében a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A vasárnapi versenyen Romain Grosjean az első körben hatalmas sebességgel a korlátnak csapódott, autója kettétört, majd kigyulladt – szerencsére azonban önerőből szállt ki a roncsból, és kisebb sérülésekkel szállították kórházba.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy a korlátot szó szerint átszakította Grosjean versenyautója.

„Az F1-ben mindenki számára sokkoló ilyen komoly balesetet látni” – mondta a szakember a futam után. „Nem vagyunk ehhez hozzászokva, ráadásul tűz is keletkezett.”

„De azt gondolom, ez most egyfajta tisztelgés az FIA és a csapatok munkája előtt, amit az elmúlt években végeztek. Szerintem mindannyian emlékszünk, mennyi vita övezte a ’Halo’ bevezetését. És elismerésem Jean Todtnak, mert ő ragaszkodott hozzá.”

„És azt gondolom, ma egy teljesen más helyzettel álltunk volna szemben, ha nincs a ’Halo’.”

„De meggyőződésem, hogy mélyreható vizsgálatot indítunk, hogy megtudjuk, mit tanulhatunk belőle. Mert nem akarjuk azt látni, hogy egy korlát ily módon szétnyílik.”

Brawn emellett méltatta az FIA főorvosát, Dr. Ian Robertset, illetve a sportbírókat, akik testi épségüket nem féltve rohantak segíteni a bajba került versenyzőnek.


„Elismerés mindenkinek. Tiszta fejek, tiszta cselekedetek. Nem hezitáltak. Pontosan azt tették, amit tenniük kellett. Büszkék vagyunk mindannyiukra. És azt gondolom, a versenyzők számára is nagyon megnyugtató, amikor ilyen szintű profizmust és reakciót látnak. És ebből a szempontból szerintem minden tökéletes volt.”

„Nyilván nem szeretnék ilyen balesetet látni. De ami a reakciót illeti, kétlem, hogy lehetett volna ennél hatékonyabban dolgozni.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!