Brawn: Mélyreható vizsgálatot indítunk a balesettel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Brawn: Mélyreható vizsgálatot indítunk a balesettel kapcsolatban

HIRDETÉS
Mélyreható vizsgálatot indít a vasárnapi Bahreini Nagydíjon történt brutális baleset ügyében a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
Ross Brawn (GBR) Formula One Managing Director of Motorsports at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 16 April 2017.

A vasárnapi versenyen Romain Grosjean az első körben hatalmas sebességgel a korlátnak csapódott, autója kettétört, majd kigyulladt – szerencsére azonban önerőből szállt ki a roncsból, és kisebb sérülésekkel szállították kórházba.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy a korlátot szó szerint átszakította Grosjean versenyautója.

„Az F1-ben mindenki számára sokkoló ilyen komoly balesetet látni” – mondta a szakember a futam után. „Nem vagyunk ehhez hozzászokva, ráadásul tűz is keletkezett.”

„De azt gondolom, ez most egyfajta tisztelgés az FIA és a csapatok munkája előtt, amit az elmúlt években végeztek. Szerintem mindannyian emlékszünk, mennyi vita övezte a ’Halo’ bevezetését. És elismerésem Jean Todtnak, mert ő ragaszkodott hozzá.”

„És azt gondolom, ma egy teljesen más helyzettel álltunk volna szemben, ha nincs a ’Halo’.”

„De meggyőződésem, hogy mélyreható vizsgálatot indítunk, hogy megtudjuk, mit tanulhatunk belőle. Mert nem akarjuk azt látni, hogy egy korlát ily módon szétnyílik.”

Brawn emellett méltatta az FIA főorvosát, Dr. Ian Robertset, illetve a sportbírókat, akik testi épségüket nem féltve rohantak segíteni a bajba került versenyzőnek.


„Elismerés mindenkinek. Tiszta fejek, tiszta cselekedetek. Nem hezitáltak. Pontosan azt tették, amit tenniük kellett. Büszkék vagyunk mindannyiukra. És azt gondolom, a versenyzők számára is nagyon megnyugtató, amikor ilyen szintű profizmust és reakciót látnak. És ebből a szempontból szerintem minden tökéletes volt.”

„Nyilván nem szeretnék ilyen balesetet látni. De ami a reakciót illeti, kétlem, hogy lehetett volna ennél hatékonyabban dolgozni.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!