Brawn: Mérges voltam Hamiltonra, hogy nem olyan, mint Schumacher

Michael Schumacher, Mercedes W01, Valencia, 2010, Ross Brawn,
Fotó: Mercedes
Ross Brawn, a Mercedes volt csapatfőnöke mesélt arról az időszakról, amikor Lewis Hamilton megérkezett a csapathoz, és elárulta, melyek voltak az első benyomásai a brit pilótáról.

Lewis Hamilton 2013-ban, Michael Schumacher visszavonulása után szerződött a Mercedeshez, Ross Brawn utolsó, az ezüstnyilaknál töltött évében. A szakember így közvetlen közelről tapasztalhatta meg, hogy Hamilton hogyan illeszkedik be a csapathoz, és elárulta, a brit pilóta viselkedése egyáltalán nem volt szokványos.

„Azt hiszem, a legjobb bók, amit adhatok ma Lewisnak, az az, hogy egy egyedülálló utat talált ahhoz, hogy nagyszerű bajnokká váljon” – mondta Brawn.

Volt csapatfőnöke elárulta, sokszor ideges volt Hamilton miatt, mert ő akaratlanul is Schumacherhez hasonlította őt – egy bajnokot úgy képzelt el, amilyen a hétszeres világbajnok volt, az ő hozzáállását kereste Hamiltonban is.

„Amikor 2013-ban elkezdtem vele együtt dolgozni, kicsit ideges voltam miatta, hogy miképp állt hozzá a professzionális versenyzői léthez” – mondta Brawn.

„Számomra Michael volt a mérce, egy olyan ember, aki teljesen elkötelezett volt a siker iránt, ugyanakkor figyelt arra, hogy védje a magánéletét és a családját.”

„Lewis már akkor is sokoldalúan közelítette meg a karrierjét, és habár profi volt, olyan életstílust helyezett előtérbe, ami határozottan nem volt annyira visszafogott, mint Michaelnél. Lewis mindig szeretett különböző körökben mozogni, mint a zene és a divat, és ez ad neki energiát, hogy a tehetségét még tovább fejlessze.”

„Eközben biztosra megy abban is, hogy a lehető legjobb fizikai formában legyen, ami a modern Forma-1-ben döntő jelentőségű. És Lewis a Mercedesnél megtalálta a megfelelő támogatást, ami megadja neki azt a szabadságot, amire feltétlenül szüksége van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS