Brawn: Muszáj fejlődnie a Mercedesnek - F1VILÁG.HU

Brawn: Muszáj fejlődnie a Mercedesnek

HIRDETÉS

A kiábrándító hungaroringi hétvége ellenére optimistán várja a 2012-es szezon hátralévő kilenc versenyét a Mercedes Forma-1-es csapata.


A kiábrándító hungaroringi hétvége ellenére optimistán várja a 2012-es szezon hátralévő kilenc versenyét a Mercedes Forma-1-es csapata.

Az istálló versenyzői nagyon gyengén szerepeltek a Magyar Nagydíjon: sem Nico Rosberg, sem Michael Schumacher nem jutott a Q3-ba az időmérőn, a versenyen pedig előbbi versenyző csupán egyetlen pontot szerzett, miközben hétszeres világbajnok márkatársa kiesett.

Ross Brawn csapatfőnök elmondta, bár gyengék voltak, úgy érzi, mindent kihoztak az autóból a Hungaroringen.

„Nico jó munkát végzett, a tizedik hely pedig nagyjából azt tükrözi, ahol az autó állt, ha nem jobb egy kicsit annál” – mondta Brawn.

„Nagyon jól vezetett, a gumijai sokáig kitartottak, ami pozitív jel, és a jó stratégiának hála pozíciókat nyert.”

„Világos, hogy nem vagyunk olyan versenyképesek, mint amilyenek lenni szeretnénk, és – noha mindent kihoztunk az autóból vasárnap – muszáj javítanunk a teljesítményünkön és a köridőkön.”

Hasonlóképp vélekedik a Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug is, aki szerint még mindig bő fél másodperc a Mercedes hátránya az éllovasokkal szemben.

„Első kerékcseréjét követően, a 15. körben Nico már 26 másodperces hátrányban volt az élen állóval szemben, a következő 52 körben pedig újabb 25 másodpercet veszített” – magyarázta a szakember.

„Ez körülbelül fél másodperc körönként. Egy olyan különbség, amit már Silverstone-ban és Hockenheimben is tapasztaltunk. Szóval világos, hogy sok munka vár ránk, és meggyőződésem, hogy a hátralévő kilenc versenyen javítani tudunk teljesítményünkön.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!