Friss hírek

Brawn nem akar visszatérni a Ferrarihoz

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a jövőben visszatérhet korábbi sikereinek színhelyére, a Ferrarihoz.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn cáfolta azokat a pletykákat, melyek szerint a jövőben visszatérhet korábbi sikereinek színhelyére, a Ferrarihoz.

A neves szakember helyét hamarosan Paddy Lowe veheti majd át a Mercedesnél, ám hogy mikor, azt egyelőre még nem tudni.

A Mercedes motorspot-igazgatója, Toto Wolff nemrég úgy nyilatkozott, Brawn maga dönthet majd jövőjéről, így addig folytatja majd a brackley-i gárda csapatfőnökeként, ameddig csak akarja.

A Mercedes jelenlegi csapatfőnöke hosszú időn át tevékenykedett a Ferrari technikai igazgatójaként, mely alakulattal a 2000-es évek elején rendkívüli sikereket ért el.

Nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Brawn akár még Maranellóba is szerződhet, ha távozik a Mercedestől, ő azonban cáfolta ezt.

„Soha nem tárgyaltunk a Ferrarihoz való visszatérés lehetőségéről” – idézi Brawn szavait a Gazzetta dello Sport.

„Fantasztikus pillanatokat éltem át Maranellóban, és annyira imádom Olaszországot, hogy a következő héten Forte dei Marmi városában vakációzom. De örülök, hogy a Mercedesnél lehetek, és azt kell mondanom, remek munkát végzünk itt.”

„Paddy Lowe érkezése nem változtat a helyzeten, mivel én más szerepkört töltök be a csapatban. A Forma-1-ben hozzászoktunk a nyomáshoz, főleg azok, akik a három vagy négy legjobb csapatnál dolgoznak. Mindannyian nyerni akarunk, és én is felügyelet alatt állok, akárcsak [Stefano] Domenicali.”

„A motorsportban viszont a siker egyik titka a stabilitás: ismét versenyképesek vagyunk a Mercedesszel, és ez a 18 hónappal ezelőtt elkezdett munkának köszönhető.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!