Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Brawn nem félt attól, hogy elveszíti pozícióját

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Ross Brawn elárulta, a múlt pénteken lezárult tesztügy kapcsán soha nem került szóba az, hogy elveszítheti csapatfőnöki pozícióját a német istállónál.


A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Ross Brawn elárulta, a múlt pénteken lezárult tesztügy kapcsán soha nem került szóba az, hogy elveszítheti csapatfőnöki pozícióját a német istállónál.

A brackley-i gárda tesztügyét múlt csütörtökön tárgyalta az FIA Nemzetközi Bírósága, mely pénteken azt a döntést hozta, hogy a Mercedes nem vehet majd részt a fiatal versenyzők számára kiírt teszten a jövő hónapban.

A bírósági meghallgatást megelőzően a nemzetközi sajtóban arról találgattak, vajon Brawn megtarthatja-e csapatfőnöki pozícióját a Mercedesnél, sőt, egyesek még azt sem tartották kizártnak, hogy a német gyártó az ügy miatt hátat fordít a Forma-1-nek.

Brawn azonban elmondta, a Mercedes igazgatósága mindvégig kiállt a csapat mellett.

„Nem tudhatjuk, mi történt volna, ha a bíróság másképp ítélkezik, de végső soron én egy alkalmazott vagyok, a csapat egyik tagja, szóval változhattak volna a dolgok” – mondta Brawn, amikor a Sky Sports F1 munkatársa arról faggatta, elveszíthette volna-e pozícióját a Mercedesnél.

„Az igazgatóság viszont mindvégig nagyon támogató volt ebben az ügyben. Számukra is nagyon fontos volt, hogy jóhiszeműen jártunk el, és mindvégig kiálltak mellettünk – teljes mértékben tisztában voltak a tényekkel. Nem is kérhettem volna nagyobb támogatást tőlük.”

Brawn elmondta, a bíróság a döntés során figyelembe vette, hogy a Mercedes nagyon jóhiszeműen járt el az ügyben, és nem kívánt jogosulatlan előnyhöz jutni.

„Azt gondolom, ez nagyon fontos volt. Mindenféle vélemény napvilágot látott az incidens kapcsán, és azt gondolom, ez az ügy kritikus volt a Mercedesnek vállalatként, és nekem személy szerint is. A Forma-1 egy nagyon versenyképes üzletág, ezzel tisztában vagyunk. Viszont úgy gondolom, a jóhiszeműség nagyon fontos volt számomra, és ezért is szerettem volna egy független bíróság előtt bemutatni a tényeket annak érdekében, hogy megállapíthassuk, mi is történt, és ennek megfelelő ítélet szülessen.”

Bár a Red Bull és a Ferrari szerint olcsón megúszta a Mercedes, Brawn szerint nagy árat fizet az istálló a történtekért.

„Azt gondolom, igenis büntetés, hogy eltiltottak minket a fiatalok tesztjétől – aki azt mondja, hogy nem, annak nincs igaza. Egy nagyon átfogó programot terveztünk erre a tesztre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS