Friss hírek

Brawn: Nem mondtunk még le a fordított rajtrácsos versenyekről!

Habár a Mercedes csapata az idei évre megakadályozta, hogy kipróbálják a fordított rajtrácsos sprintfutamokat a Forma-1-es versenyhétvégéken, Ross Brawn azt mondja, a javaslatot továbbra sem vetették el.

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a száguldó cirkusz csapatai az elmúlt hetekben egyeztetéseket folytattak arról, hogy azokon a helyszíneken, ahol két versenyt rendeznek idén, a második futamok rajtsorrendjéről ne hagyományos időmérő edzések, hanem sprintversenyek döntsenek.

Ezen rövid, szombati futamok rajtsorrendjét a vb-pontverseny állásának fordított sorrendje alapján határozták volna meg.

A csapatok többsége – így a Ferrari és a Red Bull is – támogatta az elképzelést, a Mercedes azonban ellene voksolt. Mivel a szabálymódosításhoz egyhangú beleegyezésre van szükség, a címvédő ezüstnyilak lényegében ellehetetlenítették a formátum kipróbálását.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója korábban egy interjúban azt mondta, csalódott emiatt, később azonban kifejtette, nem mondanak le az ötletről.

„A fordított rajtrácsos versenyek a jövőre évre is napirendre kerülnek” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

A világbajnoki sorozat július első hétvégéjén rajtol majd Ausztriában: egyelőre 8 zárt kapus európai futam időpontját jelentették be, pénteken pedig kiderült, Azerbajdzsánba, Szingapúrba és Japánba biztosan nem látogat el idén az F1-es mezőny.

NÉZD MEG A FORMA-1 2020-AS VERSENYNAPTÁRÁT!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!