Brawn: Nem mondtunk még le a fordított rajtrácsos versenyekről! - F1VILÁG.HU

Brawn: Nem mondtunk még le a fordított rajtrácsos versenyekről!

HIRDETÉS
Habár a Mercedes csapata az idei évre megakadályozta, hogy kipróbálják a fordított rajtrácsos sprintfutamokat a Forma-1-es versenyhétvégéken, Ross Brawn azt mondja, a javaslatot továbbra sem vetették el.
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 29: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive on the grid before the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21QJ8Q8UH2111 // Usage for editorial use only //

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt, a száguldó cirkusz csapatai az elmúlt hetekben egyeztetéseket folytattak arról, hogy azokon a helyszíneken, ahol két versenyt rendeznek idén, a második futamok rajtsorrendjéről ne hagyományos időmérő edzések, hanem sprintversenyek döntsenek.

Ezen rövid, szombati futamok rajtsorrendjét a vb-pontverseny állásának fordított sorrendje alapján határozták volna meg.

A csapatok többsége – így a Ferrari és a Red Bull is – támogatta az elképzelést, a Mercedes azonban ellene voksolt. Mivel a szabálymódosításhoz egyhangú beleegyezésre van szükség, a címvédő ezüstnyilak lényegében ellehetetlenítették a formátum kipróbálását.

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója korábban egy interjúban azt mondta, csalódott emiatt, később azonban kifejtette, nem mondanak le az ötletről.

„A fordított rajtrácsos versenyek a jövőre évre is napirendre kerülnek” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva.

A világbajnoki sorozat július első hétvégéjén rajtol majd Ausztriában: egyelőre 8 zárt kapus európai futam időpontját jelentették be, pénteken pedig kiderült, Azerbajdzsánba, Szingapúrba és Japánba biztosan nem látogat el idén az F1-es mezőny.

NÉZD MEG A FORMA-1 2020-AS VERSENYNAPTÁRÁT!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!