Brawn: Nem tárgyalok a Ferrari riválisaival - F1VILÁG.HU

Brawn: Nem tárgyalok a Ferrari riválisaival

HIRDETÉS

A Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint az olaszok riválisainál próbál állást keresni, miután az idei év végén lejár fizetett szabadsága.

A Ferrari egykori technikai igazgatója, Ross Brawn határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint az olaszok riválisainál próbál állást keresni, miután az idei év végén lejár fizetett szabadsága.

A brit szakember a 2006-os idény végén hagyta el a Ferrarit, ahol tíz éven keresztül műszaki igazgatóként tevékenykedett. Brawn jelenleg fizetett szabadságát tölti, de már javában tárgyal visszatéréséről.

Bár a csapat korábbi stratégája mindig is hangoztatta, csakis a Ferrarinál tudja elképzelni jövőjét, azt követően, hogy jó barátja, Nigel Stepney ellen kémkedés és szabotázsakció gyanúja miatt eljárást indított az olasz alakulat, egyesek úgy gondolják, Ross Brawn komolyan elgondolkozott azon, visszatérjen-e a csapathoz.

Stepney és a McLaren felfüggesztett főtervezője, Mike Coughlan korábban már megerősítette, hogy júniusban találkozott a Honda csapatvezetőjével egy esetleges munkaszerződés reményében. Brawn azonban cáfolta, hogy kapcsolatba lépett volna más csapatokkal, és ismét hangsúlyozta, csakis a Ferrarinál tudja elképzelni a jövőjét.

“Azt követően, hogy a médiában igen ellentétes vélemények jelentek meg arról, miért is vettem ki egy év szabadságot, úgy éreztem, ismét fel kell világosítanom az embereket a helyzetről” – mondta Brawn az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Személyes okokból kifolyólag vettem ki fizetett szabadságomat a Ferrarinál. Harminc év kőkemény motorsport után úgy éreztem, kell egy kis időt szentelnem a családomnak, hogy olyan dolgokra is legyen energiám, amit korábban nem engedhettem meg magamnak.”

“Bár a Ferrari csalódott volt a döntésem miatt, a vezetőség megértette a helyzetemet, és arra kért, beszéljem meg velük jövőbeli terveimet, ha úgy érzem, készen állok a visszatérésre. Megkezdtük a megbeszéléseket, hogy egyáltalán kiderüljön, a Ferrari elvárásai és az én ambícióim keresztezik-e egymást, mert ez az alapja a sikeres együttműködésnek” – folytatta Brawn.

“Tíz fantasztikus év után a Ferrari és Olaszország kultúrája a véremben van, és a Ferrari az én csapatom. A Ferrari az egyetlen alakulat, amellyel tárgyalásokat folytatok a jövőmről. Minden egyes riport, melyben más csapattal hoznak össze, hamis spekuláció.”

Egyesek úgy gondolják, hogy Ross Brawn veheti át az év végén visszavonuló ügyvezető igazgató, Jean Todt helyét a Ferrarinál a 2008-as idénytől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!