Friss hírek

Brawn: Nem törölhetünk 22 versenyt a koronavírus miatt

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója továbbra is úgy gondolja, hogy mind a 22 nagydíjat megrendezik az idei F1-es szezonban.

A koronavírus-járvány a Forma-1-re is nagy hatással van: a Kínai Nagydíjat már elhalasztották, ám a jelenlegi információk szerint az első három versenyt, az Ausztrál, a Bahreini és a Vietnámi Nagydíjat változatlanul megtartják.

Brawn elmondta, a koronavírust komolyan veszik, azonban reálisan kell gondolkodniuk, hiszen nem mondhatják le az összes versenyt.

„Nem szabad felesleges kockázatot vállalnunk, de nem is mondhatunk le mindent teljesen” – mondta Brawn. „Ha az egész gazdaság leállna, annak sokkal nagyobb hatása lenne, mint magának a koronavírusnak.”

Brawn elmondta, a koronavírus nagy fenyegetettséget jelent, és amennyire csak lehet, komolyan veszik, hiszen a sportnak a legbiztonságosabb körülmények között kell zajlania. 

„Minden országban együtt dolgozunk az egészségügyi hatóságokkal” – folytatta.

„Minden csapat minimalizálja az utazó kollégák létszámát” –mondta a szakember, és hangsúlyozta: „Jelenleg azt tudjuk, hogy az első három versenyt megrendezzük. De minden nap változhat a helyzet.”

„Több tonnányi felszerelés van úton. Amikor a Kínai Nagydíjat elhalasztottuk, meg kellett hoznunk ezt a döntést, mert a felszerelést el kellett volna küldeni Kínába.”

A problémát azonban nem csak az adott helyszínre történő szállítás jelentheti, hanem az is, ha a felszerelések ott ragadnak valahol, és nem engedik őket tovább – Brawn azonban nem tart attól, hogy ez Ausztráliában, Bahreinben vagy Vietnámban megtörténhet. 

„Van egy csodálatos csapatunk, akik régóta ebben dolgoznak. Tudják, mire kell odafigyelni” – mondta a szakember, akinek célja, hogy mind a 22 versenyt megrendezzék: éppen ezért keresik a megfelelő időpontot a Kínai Nagydíjnak is. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!