Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Brawn: Nem tudjuk megismételni a monacóit

Miután a montreali versenypályán bőven kínálkozik lehetőség az előzésre, Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke nem számít arra, hogy versenyzői az élen autózhatnak majd a mai Kanadai Nagydíjon.


Miután a montreali versenypályán bőven kínálkozik lehetőség az előzésre, Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke nem számít arra, hogy versenyzői az élen autózhatnak majd a mai Kanadai Nagydíjon.

A gárda világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton a második helyről startolhat majd Montrealban, míg Nico Rosberg a negyedik rajtkockát szerezte meg a szombati kvalifikáción – a csapatnak tehát nem sikerült megismételni azt a remek teljesítményt, amit az elmúlt versenyhétvégéken nyújtott.

Ross Brawn csapatfőnök szerint érdekes verseny vár ránk, ahol a gumik ismét főszerepet játszanak majd.

„Ezen a pályán van lehetőség az előzésre” – mondta a szakember.

„Azt gondolom, vasárnap az is érdekes lehet, ha egy kicsit rossz lesz az autók egyensúlya. A pálya nagyon nyers, könnyen gondot okozhat a szemcsésedés. A vasárnapi versenyen tehát kritikus lesz a megfelelő egyensúly.”

„Nyilván dönteni fogunk majd arról, hogy milyen gumikkal is vágjunk neki a versenynek, szabadon választhatunk most a szuperlágy és a közepes között. Remélem, hogy senkinek sem sikerült olyan jól belőnie az autóját, mint általában, és lehet némi esélyünk. De mivel itt lehet előzni, kétségkívül nem csinálhatjuk meg azt, amit Monacóban.”

„Lenyűgöző küzdelem vár ránk. Láthattuk, hogy a Red Bullnak voltak problémái a szemcsésedéssel a hosszabb etapokon, és ezt a versenyre megpróbálják megoldani. Nagyon érdekes lesz.”

Miután a hétvége eddig eltelt részében az időjárás nem igazán kedvezett a Forma-1 mezőnyének, a legtöbb versenyzőnek nem maradt új szett köztes esőgumija. Brawn ennek ellenére reméli, a versenyen néhány zápor megfűszerezi majd a küzdelmeket.

„Elég szokatlan volt, hogy az egész időmérőt intermediate-abroncsokon futottuk. Vannak rajtuk sima felületek, szóval időt szánunk majd arra, hogy kiválasszuk közülük a legjobb állapotban lévőket. Nincsenek olyan rossz állapotban, de új intermediate-abroncsok nem maradtak. És szerintem mindenki hasonló cipőben jár. Ez nem olyan lényeges tényező a futamra nézve, de a vegyes körülmények egy kicsit jobban jönnének nekünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS