Brawn: Nincs különösebb nyomás a Hondán - F1VILÁG.HU

Brawn: Nincs különösebb nyomás a Hondán

HIRDETÉS

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn megerősítette, senki sem várja tőlük, hogy azonnali előrelépést érjenek el, és addig biztosan nem lesz rajtuk nagyobb nyomás, míg folyamatosan fejlődnek a Forma-1-ben.

A Honda Racing csapatvezetője, Ross Brawn megerősítette, senki sem várja tőlük, hogy azonnali előrelépést érjenek el, és addig biztosan nem lesz rajtuk nagyobb nyomás, míg folyamatosan fejlődnek a Forma-1-ben.

A Honda 2006-ban vette át a BAR istálló teljes irányítását, és azonnal megszerezte első futamgyőzelmét, majd az utolsó versenyeken mindenkinél több pontot szerzett.

Éppen ezért sokan komoly áttörést vártak a brackley-i bázisú alakulattól, ám a tavalyi év borzalmasan sikerült a csapat számára, amit az is bizonyít, hogy mindössze hat pontot szerzett, és a McLaren kizárását követően csak a bajnokság nyolcadik helyén végzett.

Bár a Honda minden erejével azon van, hogy visszavágjon a tavalyi vereségért, Brawn elmondta, a felső vezetés nem szabott határidőt, hogy mikorra kell sikereket elérniük a Forma-1-ben.

“Egészen addig, míg értelmét látják, támogatni fogják a stratégiánkat” – mondta Brawn a riportereknek az új RA108 hivatalos bemutatóján. “Nem érdeklik őket a rövid távú, presztízsmentő megoldások. A Honda egy nagyon erős cég, és természetesen csalódott volt a 2007-es idényben látottak miatt, és fejlődést szeretne látni 2008-ban.”

“Azonban az eddig hallottak alapján, azt várják, hogy lépésről lépésre fejlődjünk, és jó irányba haladjunk. Nincsen határidő. Változtatni fogunk néhány dolgon, és ha fejlődést látnak a következő néhány évben, akkor boldogok lesznek.”

A Honda új versenygépe a múlt héten már pályára gördült a spanyolországi Valenciában, ahol Jenson Button és Rubens Barrichello is kipróbálhatta az akkor még teljesen fehérre festett RA108-at.

Brawn ugyan elmondta, nem szabad túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani a múlt heti tesztnek, ahol igen gyenge időket mentek, bevallotta, hogy elégedett volt a látottakkal.

“Egyelőre még nem tudjuk, mit várjunk az új autótól, ugyanis a múlt heti teszteken olyan elemeket használtunk, amiket még nem próbáltunk ki a szélcsatornában” – magyarázta Brawn. “Barcelonában már egy olyat autóval körözünk, amin kipróbált elemek lesznek, így a valenciai tesztből semmit sem lehet kiolvasni.”

“Ami viszont bíztató, hogy az új autó stabilabbnak tűnik a réginél. Van még mit dolgozni a szezon kezdetéig, de majd meglátjuk, milyenek lesznek a köridők” – tette hozzá Brawn.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!