Brawn nyitott a pénteki edzésnapok átalakítására - F1VILÁG.HU

Brawn nyitott a pénteki edzésnapok átalakítására

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, nem elképzelhetetlen, hogy a száguldó cirkusz tulajdonosa, a Liberty Media átalakítja majd a versenyhétvégék formátumát.

Jelenleg péntekenként két, egyenként 90 perces szabadedzést rendeznek, szombaton pedig egy 1 órás gyakorlás előzi meg a kvalifikációt.

Brawn a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában elárulta, nyitottak arra, hogy változtassanak, ha sikerül megfelelő megoldást találni. A szakember szerint azonban vannak egyéb dolgok, melyekkel élvezhetőbbé tehetik a versenyhétvégéket a rajongók számára.

„Azt gondolom, a verseny hossza rendben van. Nem túl hosszúak, nem túl rövidek” – mondta a szakember.

„Szeretnénk, hogy egy nagydíj kibontakozzon, és meglegyen a fénypontja, és összeálljon a végére. Szóval nem hiszem, hogy változtatnánk a futamok hosszán. Azt gondolom, vannak más dolgok, melyeket megtehetünk, hogy jobbá tegyük a grand prix-versenyzést.”

„Az időmérők jól működnek. Azt gondolom, a pénteki edzésnappal kapcsolatban meg lehet vitatni, hogy szükségünk van-e két edzésre, vagy esetleg csak egy délutáni gyakorlásra. Mert tényezőnek számít a versenyek száma is. Ha növeljük a futamok számát, változtassunk a hétvégék formátumán, hogy kisebb nyomást tegyünk a csapatokra?”

Brawn hozzátette, fontos volna, hogy a rajongókhoz közelebb vigyék a Forma-1-et – például nyilvánossá tegyék a gépátvételeket, mint ahogy teszik azt például a Le Mans-i 24 óráson is.

„Mindig a rajongó az első. Mit akarnak látni a rajongók egy versenyhétvégén? Közel akarnak kerülni az autókhoz, közel akarnak kerülni a versenyzőkhöz – mindig ezeket a visszajelzéseket kapjuk. A kérdés, hogy tudunk-e többet tenni azért, hogy közelebb vigyük a rajongókat az autókhoz? Az egyik javaslat a gépátvétel nyilvánossá tétele – szóval az autókat ki kellene vinni ahhoz, hogy átvegyék őket, így a rajongók láthatnák őket.”

„Le Mans-ban ez történik, és nagyszerű esemény. Jönnek a rajongók, az autókat felemelik, be is tudnak nézni alájuk. Szóval vizsgálunk efféle dolgokat.”

Hirdetés

„De a versenyzés formátumát tekintve meglehetősen konzervatív vagyok, és nem igazán vannak lényegi tervek jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!