Friss hírek

Brawn: Örülök, hogy nem én ültem a Mercedes bokszfalán!

A Forma-1 sportigazgatója, a Mercedes korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn azt mondja, örül annak, hogy nem ő ült a német istálló bokszfalán a múlt hétvégi Francia Nagydíjon.

A Mercedes jó eséllyel pályázott a győzelemre a vasárnapi versenyen, végül azonban a Red Bull és Max Verstappen egy nagyon bátor taktikai húzással győzni tudott.

Verstappenék a futam elején ugyan elveszítették a vezetést Lewis Hamiltonnal szemben, az első bokszkiállások alkalmával azonban az élre tudtak állni – majd később másodszor is a bokszba hajtottak.

A friss gumikon aztán Verstappen előbb Valtteri Bottast, majd az utolsó előtti körben Lewis Hamiltont is levadászta.

„Egyértelmű, hogy a Mercedesen kifogott most egy potenciális elévágás. Nyilvánvaló, hogy az, ami kibontakozott a versenyen, nem egyezett a számokkal. Ez pedig meglepetés volt” – mondta Ross Brawn. „És aki elindította a kerékcserék sorát, megnyitotta a lehetőséget egy második bokszkiállásra is.”

„Ha pedig valaki kiáll másodszor is a bokszba, nem jöhetsz egy körrel később, mert az már túl későn van – verve vagy. El kell menned a végéig. Elég bátor döntés volt a Red Bulltól, hogy az első helyről kiállnak. De nem akarták megismételni a barcelonai futamot. Nagyon versenyképes és agresszív megközelítés volt ez a Red Bull részéről. És ez nagyszerű befutót kreált.”

Brawn azt mondja, Lewis Hamilton ismét bizonyította, mennyivel jobban boldogul az abroncsokkal, mint Valtteri Bottas.

„Amit Lewis demonstrált ezen a versenyen, hogy képes a nehéz körülmények között többet kihozni abroncsaiból, mint Valtteri, aki nyilvánvalóan hamarabb elhasználta azokat. Lewis mestere a teljesítmény kimaxolásának. Még 5 körrel a vége előtt sem voltam biztos abban, hogy Max meg fogja csinálni, szóval Lewis nagyon meggyőzően ment abban az etapban. Bárhogy alakulhatott volna.”

A korábban a Ferrari technikai igazgatójakén, majd a Mercedes csapatfőnökeként is dolgozó Brawn hozzátette, örül annak, hogy most nem ő ült a német istálló bokszutcai vezérlőpultjánál.

„A feleségem megkérdezte tőlem, mit tennék én, ha a Mercedes bokszfalán ülnék. Én pedig azt válaszoltam, örülök, hogy nem én ülök ott. Már túl öreg vagyok ehhez, nem tett volna jót a vérnyomásomnak!”

„Amit most látunk, az egy klasszikus bajnoki küzdelem, és ilyenkor látjuk, mi az, ami hiányzott az elmúlt pár évben. Imádnánk egy kétcsapatos küzdelmet a bajnoki címért, és ha ez nem jöhet össze, jó lenne, ha legalább két csapattárs harcolna a trófeáért. És ez hiányzott azóta, hogy Nico 2016-ban megnyerte a bajnokságot. Szóval nagyszerű, hogy most egy ennyire kiélezett küzdelem folyik. És mindez jó szellemben a versenyzők és a csapatok között. Persze a megszokott heccelés és technikai viták megvannak, de ez része a Forma-1-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Brawn: Örülök, hogy nem én ültem a Mercedes bokszfalán!
Verstappen: Meggyőződésem, hogy gyorsabb vagyok Hamiltonnál!
A Mercedest meglepte a Red Bull hungaroringi szárnyválasztása
Harag és kétségbeesés: Belgiumban vállalja be a rajtbüntetést a Red Bull?
Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a hungaroring bokszutcájában
Schumachert meglepte, milyen sokáig tartani tudta Verstappenéket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!