Brawn: Örülök, hogy nem én ültem a Mercedes bokszfalán! - F1VILÁG.HU

Brawn: Örülök, hogy nem én ültem a Mercedes bokszfalán!

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, a Mercedes korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn azt mondja, örül annak, hogy nem ő ült a német istálló bokszfalán a múlt hétvégi Francia Nagydíjon.
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 17: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, before the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 17, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-227CZ2MQN2111 // Usage for editorial use only //

A Mercedes jó eséllyel pályázott a győzelemre a vasárnapi versenyen, végül azonban a Red Bull és Max Verstappen egy nagyon bátor taktikai húzással győzni tudott.

Verstappenék a futam elején ugyan elveszítették a vezetést Lewis Hamiltonnal szemben, az első bokszkiállások alkalmával azonban az élre tudtak állni – majd később másodszor is a bokszba hajtottak.

A friss gumikon aztán Verstappen előbb Valtteri Bottast, majd az utolsó előtti körben Lewis Hamiltont is levadászta.

„Egyértelmű, hogy a Mercedesen kifogott most egy potenciális elévágás. Nyilvánvaló, hogy az, ami kibontakozott a versenyen, nem egyezett a számokkal. Ez pedig meglepetés volt” – mondta Ross Brawn. „És aki elindította a kerékcserék sorát, megnyitotta a lehetőséget egy második bokszkiállásra is.”

„Ha pedig valaki kiáll másodszor is a bokszba, nem jöhetsz egy körrel később, mert az már túl későn van – verve vagy. El kell menned a végéig. Elég bátor döntés volt a Red Bulltól, hogy az első helyről kiállnak. De nem akarták megismételni a barcelonai futamot. Nagyon versenyképes és agresszív megközelítés volt ez a Red Bull részéről. És ez nagyszerű befutót kreált.”

Brawn azt mondja, Lewis Hamilton ismét bizonyította, mennyivel jobban boldogul az abroncsokkal, mint Valtteri Bottas.

„Amit Lewis demonstrált ezen a versenyen, hogy képes a nehéz körülmények között többet kihozni abroncsaiból, mint Valtteri, aki nyilvánvalóan hamarabb elhasználta azokat. Lewis mestere a teljesítmény kimaxolásának. Még 5 körrel a vége előtt sem voltam biztos abban, hogy Max meg fogja csinálni, szóval Lewis nagyon meggyőzően ment abban az etapban. Bárhogy alakulhatott volna.”

A korábban a Ferrari technikai igazgatójakén, majd a Mercedes csapatfőnökeként is dolgozó Brawn hozzátette, örül annak, hogy most nem ő ült a német istálló bokszutcai vezérlőpultjánál.

„A feleségem megkérdezte tőlem, mit tennék én, ha a Mercedes bokszfalán ülnék. Én pedig azt válaszoltam, örülök, hogy nem én ülök ott. Már túl öreg vagyok ehhez, nem tett volna jót a vérnyomásomnak!”

Hirdetés

„Amit most látunk, az egy klasszikus bajnoki küzdelem, és ilyenkor látjuk, mi az, ami hiányzott az elmúlt pár évben. Imádnánk egy kétcsapatos küzdelmet a bajnoki címért, és ha ez nem jöhet össze, jó lenne, ha legalább két csapattárs harcolna a trófeáért. És ez hiányzott azóta, hogy Nico 2016-ban megnyerte a bajnokságot. Szóval nagyszerű, hogy most egy ennyire kiélezett küzdelem folyik. És mindez jó szellemben a versenyzők és a csapatok között. Persze a megszokott heccelés és technikai viták megvannak, de ez része a Forma-1-nek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Brawn: Örülök, hogy nem én ültem a Mercedes bokszfalán!
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!