Friss hírek

Brawn pár év múlva visszacsábítaná a Hondát

NUERBURG, GERMANY - OCTOBER 11: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Eifel Grand Prix at Nuerburgring on October 11, 2020 in Nuerburg, Germany. (Photo by Ina Fassbender - Pool/Getty Images)
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt reméli, a Honda nem sokáig marad távol a száguldó cirkusztól, és a néhány év múlva bevezetésre kerülő új motorformulával meg tudják győzni a japánokat a visszatérésről.

A Honda nemrég jelentette be, a 2021-es szezon végén hátat fordít a királykategóriának, miután megváltoztak prioritásai az autógyártásban, és a karbonsemlegességre helyezi a fő hangsúlyt.

A jelenlegi motorformula 2014 óta van érvényben a Forma-1-ben, a Honda pedig 2015-ben tért vissza a száguldó cirkuszba a McLaren partnereként. A wokingiakkal nem sikerült elérni céljaikat, így előbb a most már AlphaTauri néven szereplő Toro Rosso, majd a Red Bull Racing partnerei lettek.

Ross Brawn azt reméli, sikerül majd visszacsábítaniuk a Hondát a Forma-1-be néhány év múlva. 

„Sajnálatos, hogy a Honda kivonul a Forma-1-ből 2021 végén. Pályafutásom során ez a negyedik alkalom, hogy visszalépnek, majd újra feltűnnek” – fogalmazott. a szakember.

„Optimista vagyok, hogy amint változik a helyzet, és fejlődik az F1, ismét visszacsábíthatjuk őket, mert a Honda mindig fontos és üdvözölt csapat volt az F1 közösségében a múltban, és remélhetőleg a jövőben is.”

„Az összes autógyártó vállalat komoly kihívásokkal néz szembe jelenleg, nekünk F1-ként pedig reagálnunk kell erre, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az F1 megfelel ezeknek a kihívásoknak, releváns marad, illetve relevánsabbá válik ahhoz, hogy életképes kihívásokat nyújtson a sportágon belül, támogatva őket az F1-en kívüli céljaik elérésében.”

„Bízom benne, hogy egy új erőforrás-formula, amit legkésőbb 2026-ban bevezetünk, arra biztatja majd őket, hogy visszatérjenek. És mi is arra biztatjuk őket, hogy legyenek tagjai az FIA munkacsoportjainak, amelyek ajánlásokat tesznek majd arra, hogy milyen erőforrásokat is alkalmazzunk a jövőben.”

„Nagyszerű partnerei voltak az F1-nek, és szeretnék együtt dolgozni velük a jövőben is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!