Friss hírek

Brawn pár év múlva visszacsábítaná a Hondát

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn azt reméli, a Honda nem sokáig marad távol a száguldó cirkusztól, és a néhány év múlva bevezetésre kerülő új motorformulával meg tudják győzni a japánokat a visszatérésről.

A Honda nemrég jelentette be, a 2021-es szezon végén hátat fordít a királykategóriának, miután megváltoztak prioritásai az autógyártásban, és a karbonsemlegességre helyezi a fő hangsúlyt.

A jelenlegi motorformula 2014 óta van érvényben a Forma-1-ben, a Honda pedig 2015-ben tért vissza a száguldó cirkuszba a McLaren partnereként. A wokingiakkal nem sikerült elérni céljaikat, így előbb a most már AlphaTauri néven szereplő Toro Rosso, majd a Red Bull Racing partnerei lettek.

Ross Brawn azt reméli, sikerül majd visszacsábítaniuk a Hondát a Forma-1-be néhány év múlva. 

„Sajnálatos, hogy a Honda kivonul a Forma-1-ből 2021 végén. Pályafutásom során ez a negyedik alkalom, hogy visszalépnek, majd újra feltűnnek” – fogalmazott. a szakember.

„Optimista vagyok, hogy amint változik a helyzet, és fejlődik az F1, ismét visszacsábíthatjuk őket, mert a Honda mindig fontos és üdvözölt csapat volt az F1 közösségében a múltban, és remélhetőleg a jövőben is.”

„Az összes autógyártó vállalat komoly kihívásokkal néz szembe jelenleg, nekünk F1-ként pedig reagálnunk kell erre, és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az F1 megfelel ezeknek a kihívásoknak, releváns marad, illetve relevánsabbá válik ahhoz, hogy életképes kihívásokat nyújtson a sportágon belül, támogatva őket az F1-en kívüli céljaik elérésében.”

„Bízom benne, hogy egy új erőforrás-formula, amit legkésőbb 2026-ban bevezetünk, arra biztatja majd őket, hogy visszatérjenek. És mi is arra biztatjuk őket, hogy legyenek tagjai az FIA munkacsoportjainak, amelyek ajánlásokat tesznek majd arra, hogy milyen erőforrásokat is alkalmazzunk a jövőben.”

„Nagyszerű partnerei voltak az F1-nek, és szeretnék együtt dolgozni velük a jövőben is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!