Bahreini Nagydíj
07 RAIKKONEN Kimi Räikkönen  (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, followed by Charles Leclerc (Ferrari) action during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2020, Portuguese Grand Prix, from October 23 to 25, 2020 on the Autódromo Internacional do Algarve, in Portimão, Algarve, Portugal - Photo Paulo Maria / DPPI

Brawn: Räikkönen bebizonyította, hogy még ég benne a tűz!

Brawn: Räikkönen bebizonyította, hogy még ég benne a tűz!

Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója szerint Kimi Räikkönen a hétvégi Portugál Nagydíjon megmutatta, hogy továbbra is ég benne a tűz.

Räikkönen a Portugál Nagydíjat a 16. helyről kezdhette meg, majd a 2. körnek már a 6. helyről vágott neki. Maga a finn sem értette mi történik, és a futamot követően úgy nyilatkozott, arra gondolt, „mit csinálnak a többiek?”.

Brawn elmondta, lenyűgözte őt, hogy Räikkönen mit csinált az első körben, és ez mutatja, hogy a finnek csak egy versenyképes autóra lenne szüksége, amellyel esélye lehet a küzdelmekre – a „tűzből” ugyanis nincs hiány.

„Én magam soha nem kételkedtem abban, hogy Kimi még ereje teljében van” – mondta Brawn. „És most, amikor esélye volt arra, hogy újra megmutathassa, megmutatta. Az első köre egyszerűen szenzációs volt, nyilvánvalóan égett benne a versenytűz!”

„Számomra ez volt a legfontosabb példa arra, hogy egy eszes versenyző hogyan tud optimálisan kihasználni egy helyzetet” – folytatta a szakember. „Kimi ezt rendkívül alattomos pályakörülmények között tette meg olyan versenyzőkkel szemben, akik lényegesen versenyképesebb autókban ülnek.”

„Biztos vagyok benne, hogy az első kör rengeteg adrenalint adott neki. Csodálatos volt. Kimi egyszerűen kultikus, és 41 évesen is újra és újra megmutatja, hogy még bőven van benne töltés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!