Brawn reméli, hogy a héten megegyezés születhet - F1VILÁG.HU

Brawn reméli, hogy a héten megegyezés születhet

HIRDETÉS

Ross Brawn bízik abban, hogy még ezen a héten megoldás születhet a vitatott kérdésekben, és a csapatok egyezséget kötnek a szövetséggel, máskülönben veszélybe kerülhet a sport jövője, amit semmiképpen nem szeretne.

Ross Brawn bízik abban, hogy még ezen a héten megoldás születhet a vitatott kérdésekben, és a csapatok egyezséget kötnek a szövetséggel, máskülönben veszélybe kerülhet a sport jövője, amit semmiképpen nem szeretne.

Az FIA e hét péntekéig adott haladékot a csapatoknak arra, hogy visszavonják feltételeiket, és megerősítsék nevezésüket a jövő évre, máskülönben kénytelen lesz új alakulatokat indítani helyettük a következő idényben.

Brawn azonban bízik abban, hogy a felek egyezségre jutnak a vitatott kérdésekben, és az elmúlt évek hibáiból tanulva, egy sokkal jobb kapcsolatot építhetnek ki egymás között a jövőre nézve.

“Mindannyian – és ezt most valóban kollektívan értem – belehelyeztük magunkat egy olyan helyzetbe, melyből mindenképpen tanulnunk kell” – mondta a brit szakember az AP hírügynökségnek.

“Amit vissza akarunk szerezni, és ismét nyélbe akarunk ütni, az egy egyezség a csapatok és az FIA között a jövőbeli kormányzásról. Továbbá mindenképpen el szeretnénk kerülni, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljünk.”

“Úgy gondolom, hogy lesz lehetőségünk ezen a héten megoldani a problémákat, és ha ez így lesz, örömmel fogunk belépni.”

Bár sokakban felmerült, hogy a Williams és a Force India után a szintén független csapatként működő Brawn GP is szakíthat a FOTA-val, és félve attól, hogy elveszíti helyét a jövő évi rajtrácson, beadja feltétel nélküli nevezését, a csapatfőnök cáfolta ezen feltételezéseket.

“A FOTA mindig is támogatott bennünket, ezért is lehetünk most a Forma-1-ben” – magyarázta Brawn. “Szóval mi is mindenben támogatni akarjuk a csoportot (FOTA), hogy mielőbb megoldást találjunk.”

A csapatfőnök azt is elárulta, hogy már megkezdték jövő évi versenygépük tervezését és fejlesztését, ami hűen bizonyítja, hogy valóban úgy gondolják, hogy igenis ott lesznek a rajtrácson 2010-ben.

“Magabiztos vagyok, hogy ott leszünk jövőre az F1-ben, és erre is kell készülnünk” – mondta. “Mással nem is számolhatunk. Nem engedhetjük meg, hogy ez a vita összezavarja mérnökeinket, és kizökkentsen minket a munkából.”

Hirdetés

“Nem támogatom a rivális széria megalakulását, azonban ha mégis megtörténne, akkor azzal az autóval tudnánk részt venni benne, amin jelenleg is dolgozunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!