Friss hírek

Brawn reméli, nem a gumifalban dől el a vb-cím sorsa

A Forma-1 ügyvezető igazgatója, Ross Brawn szerint Lewis Hamilton és Max Verstappen a folytatásban is rendkívül parázs csatát vív majd a világbajnoki címért, és csak remélni tudja, hogy a trófea sorsa nem a gumifalban dől majd el.

A két bajnokaspiráns idén már másodszor ütközött egymással: a silverstone-i baleset után az Olasz Nagydíj 26. körében ismét egymásra találtak, ezúttal pedig mindketten kiestek.

A versenybírók Verstappent találták vétkesnek, így a holland a jövő hétvégi Orosz Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap.

Brawn azt mondja, egyértelmű, hogy mindketten tehettek volna azért, hogy elkerüljék a balesetet.

„Max és Lewis ellátogattak a versenybírókhoz a verseny után, és végül Maxot találták hibásnak, ezért egy 3 rajthelyes büntetést kap Oroszországban. A rajongókat megosztja a döntés, ebben egészen biztos vagyok” – fogalmazott Brawn.

„Világos, hogy mindkét versenyző elkerülhette volna a balesetet. Alapvetően azt gondolom, ez egy újabb következménye volt annak, hogy két versenyző fej-fej mellett csatázott, és egyikük sem akart engedni. Kár, hogy mindketten a kavicságyban végezték, mert nagyszerű verseny alakulhatott volna ki.”

„Kíváncsian várom, milyen hatása lesz ennek a bajnoki küzdelmükre. Láthattuk már a silverstone-i balesetet is, ami egy komoly és vitás incidens volt. Én személy szerint azt gondolom, hogy változtatott is a dinamikán. Van két kakas a baromfiudvarban jelenleg, és ennek látjuk a következményeit.”

Brawn reméli, kettejük bajnoki küzdelme a pályán dől majd el.

„Kétlem, hogy bármelyikük is vissza fog venni egy pillanatra is az év hátralévő részében, de remélem, hogy a bajnokság sorsa a pályán, nem pedig a gumifalban, vagy a versenybírói szobában dől majd el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!