Brawn: Schumacher az évszázad legjobbja

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Michael Schumacher megérdemli azt, hogy az évszázad legjobb versenyzőjeként emlékezzenek rá, jóllehet visszatérése nem úgy sikerült, ahogy azt sokan várták volna tőle.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn szerint Michael Schumacher megérdemli azt, hogy az évszázad legjobb versenyzőjeként emlékezzenek rá, jóllehet visszatérése nem úgy sikerült, ahogy azt sokan várták volna tőle.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után, 2010-ben tért vissza a Forma-1-be, ám az elmúlt három esztendőben mindössze egyetlen rajtelsőséget és egy dobogós helyezést szerzett.

Mindezek ellenére Brawn úgy véli, hogy Schumachernek vitathatatlan érdemei vannak a Mercedes fejlődésében, és senkinek sem szabad alábecsülnie az egykori világbajnokot, aki mindent megtesz majd azért, hogy jól teljesítsen hátralévő hat versenyén a Forma-1-ben.

„Úgy gondolom, hogy ő az évszázad legjobb versenyzője” – mondta Brawn a Mercedes csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol Schumacher az újságírók előtt bejelentette visszavonulását.

„Kiváltságosnak érzem magam, hogy a kezdetektől fogva együtt dolgozhattam Michaellel, akivel voltak fantasztikus, kemény és nagyon sikeres időszakaink.”

„Nem sikerült közösen elérnünk azt, amit szerettünk volna, ami kissé bosszantó, azonban azt gondolom, hogy Michaelnek igenis komoly szerepe lesz abban, amit elérünk majd a jövőben. Számomra ezért is ő az évszázad legjobbja.”

A Mercedes-Benz motorsport igazgatója, Norbert Haug szintén elismerően beszélt Michaelről, és a munkához való hozzáállásáról, jóllehet a siker nem jött olyan könnyen, ahogy azt szerették volna.

„Mindent beleadott. Soha nem panaszkodott, nem keresett kifogásokat, konstruktívan állt a munkához” – mondta a szakember. „Sokat tanultam ettől az ’új’ Michaeltől második karrierjében, többet, mint az elsőben, hiszen sikeres volt, barátok voltunk, és mindannyian azok vagyok.”

Brawn hozzátette, hogy mindvégig tájékoztatták Schumachert a terveikről és lehetőségeikről, ám a végén azért nem sikerült egyezségre jutniuk, mert bizonytalan volt, hogy meddig fognak tudni még együtt dolgozni.

„Michael mindvégig tudta, hogy mik a lehetőségeink, folyamatosan informáltuk őt” – magyarázta a csapatfőnök. „Michael mérlegelte a lehetőségeit, de észben kell tartani, hogy mikor egy egyezség megszületik, nem egyetlen évre akarod, hogy szóljon, mindenképpen hosszú távú együttműködésre törekszel.”

„Szóval végül közös megegyezés született. Mindenki számára megfelelő volt a döntés, amit hoztunk, azonban Lewisnak (Hamilton) természetesen időbe tellett, amíg elhatározta, hogy mit is szeretne. Semmiféle konfliktusok nem voltak a folyamatban, minden nagyon simán ment.”

„Michael folyamatosan tudatta velünk és velem az érzéseit, gondolatait, és közösen döntöttünk így. Azt gondolom, hogy nem mindennap van lehetősége egy csapatnak egy olyan kaliberű versenyzőt szerződtetni, mint Lewis. Ez pedig egy nagyon komoly tényező volt, ami teljesen normális.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS