Brawn: Schumacher fontos leckét tanított nekem

attachment_119953
Michael Schumacher, Ferrari

Versenyző, barát és tanítói szerepet is betöltött karrierje során Michael Schumacher: 91-ből 88 futamgyőzelménél dolgozott együtt Ross Brawnnal, aki a mai napig szép emlékeket őriz a közös évekből.

Schumacher mind a 7 világbajnoki címét úgy érte el, hogy Brawnnal együtt dolgozott meg érte: kevés olyan ember van, aki ilyen közelről élte át a bajnokkal sikereit és kudarcait. Nem meglepő tehát, hogy Brawn a mai napig jó szívvel gondol vissza ezekre az évekre.

„Számomra Michael minden idők legjobbja. Nem csak a versenyzői kvalitásai miatt, hanem leginkább azért, mert fontos szerepe volt abban, hogy a Ferrari és a Mercedes ilyen csapattá formálódjon” – nyilatkozta Brawn a hétszeres világbajnokról. „Csodálatos volt vele dolgozni, ő volt az egyetlen ilyen pilóta. Ő a barátom is, szóval részrehajló vagyok.”

Schumacher 2006-os visszavonulása után 2010-ben visszatért a Forma-1-be a Mercedes színeiben, ahol egy dobogós helyezés volt a legjobb eredménye – Brawn szerint azonban ennél sokkal-sokkal többet köszönhet neki a csapat.

„Michael hozzájárult a Mercedes mai sikereihez: korábban a Ferrarinál is ezt tette, majd a Mercedesnél is ugyanígy dolgozott.”

A csapattagok, akik együtt dolgoztak Schumacherrel, a mai napig azt emlegetik vele kapcsolatban, hogy a német bajnok rendkívül jól tudott bánni az emberekkel, maga köré tudta őket állítani, ezáltal – különösen a Ferrarinál – igazi családdá váltak.

„Ha olyan versenyzővel találkozol, mint Michael, aki ennyire elkötelezett a siker iránt, akkor te is átveszel a lelkesedéséből” – mondta Brawn. „Tudod, hogy nem fogsz benne csalódni. Az ő sikeréhsége motiválta az embereket.”

„Már a jelenléte önmagában is ambiciózusabbá tette az embereket. Fontos leckét tanított meg nekem, megmutatta, hogy hogyan kell gondoskodni a kellemes légkörről egy csapatnál. Tudásával és érettségével nélkülözhetetlen volt az istállónál, ezért a Mercedesnél is határozottan hozzájárult a sikerhez.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!