Brawn: Schumacher öröksége jelen van az F1-ben - F1VILÁG.HU

Brawn: Schumacher öröksége jelen van az F1-ben

HIRDETÉS

Napra pontosan 3 évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbaleset a Forma-1 máig legsikeresebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.


Napra pontosan 3 évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbaleset a Forma-1 máig legsikeresebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A legendás versenyző azóta is sérüléséből lábadozik, állapotáról pedig a család nemigen ad tájékoztatást, elsősorban Schumacher magánszférájának védelme érdekében.

Ross Brawn – aki annak idején a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is együtt dolgozott a bajnokkal – a minap egy interjúban elárulta, Schumacher öröksége ma is jelen van a Forma-1-ben, és a német legenda nagyban hozzájárult a Mercedes mai sikereihez is.

„Michael kétségkívül nagyban hozzájárult ahhoz a szervezethez és struktúrához, mely sikerhez vezetett a Mercedesnél” – mondta Brawn a CNN-nek adott interjújában.

„Segített elérni a sikereket a Ferrarinál, és ezt a hozzáállást folytatta a Mercedesnél is.”

Amikor Brawnt Schumacher legfőbb erősségeiről kérdezték, a korábbi csapatfőnök így felelt: „Ha látsz egy olyan elkötelezett versenyzőt, mint Michael, akinek minden gondolata a siker körül forgott, az magával ragad téged is. És amikor ezt érzed, tudod, hogy nem hagyhatod cserben. És mindenki így érezte. Tudtad, hogyha van egy olyan versenyződ, aki ennyire törekszik a sikerre, az motivál másokat is.”

„Az, hogy Michael ott volt, óriási motivációt adott az embereknek, akik emiatt mindig arra törekedtek, hogy erőn felül teljesítsenek. Képes volt arra, hogy megfelelő légkört teremtsen, és ez egy nagyon fontos lecke volt, amit megtanultam, ahogy figyeltem Michaelt.”

„Felbecsülhetetlen volt a tudása és érettsége, amikor ott ült egy csoport aerodinamikai vagy járműdinamikai mérnökkel, vagy gumimérnökkel. Komoly szerepet vállalt abban, hogy létrehozzuk azt a rendszert, mely hozzájárult a Mercedes mai sikereihez.”

Brawn emellett említést tett a hétszeres világbajnok feleségéről, Corinnáról, valamint gyermekeiről is, akik a nehéz időkben is mindig összetartottak.

Hirdetés

„Michael balesetekor nemcsak ő sérült, hanem a család is” – fogalmazott a szakember.

„Az, amit a család elért, nemcsak Mick, hanem Gina-Maria is a lovaival, jól mutatja a család és Corinna erejét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!