Friss hírek

Brawn Schumacherhez hasonlítja Rosberget

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke elmondta, a gárda fiatal versenyzője, Nico Rosberg hozzáállását tekintve gyakorlatilag egy szintet képvisel a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel, aki 1991-es bemutatkozásakor új mércét állított fel a Forma-1-ben.


Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke elmondta, a gárda fiatal versenyzője, Nico Rosberg hozzáállását tekintve gyakorlatilag egy szintet képvisel a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel, aki 1991-es bemutatkozásakor új mércét állított fel a Forma-1-ben.

A szakember a frankfurti Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatában beszélt versenyzőiről. Elmondta, Rosberg olykor a fiatal Schumacherre emlékezteti, hiszen ugyanolyan lelkesedéssel és igyekezettel áll hozzá a versenyhétvégékhez, mint a hétszeres világbajnok.

„Néha az ifjú Schumachert látom magam előtt. Hihetetlen intenzitással végzi a munkáját, nincsenek érzelmi gyengeségei és rendkívül tehetséges” – nyilatkozta elismerően Brawn.

„Talán Michael helyzete kicsit könnyebb lenne, ha nem lenne olyan erős csapattársa, mint Nico. De mindketten rengeteg dolgot tanulhatnak a másiktól, és mindenki készen áll a kihívásra.”

A csapatfőnök Michael Schumacherről is említést tett, aki elmondása szerint F1-es bemutatkozása óta mindig a maximumra törekszik.

„Amikor Michael a Forma-1-be érkezett, alkalmasság szempontjából egy teljesen más sztenderdet képviselt. Számára egyszerűen nem volt elfogadható az, hogy befejezett egy versenyt és aztán összerogyott. Rendkívül keményen tréningezett, majdnem olyan fitt volt a célba érkezéskor, mint a verseny rajtjánál.”

„A második komponens, amit Schumacher magával hozott, az az elszántság volt. Voltak hétvégék, amikor 9 vagy 10 óra előtt nem hagyta el a versenypályát, mert még beszélni akart a mérnökökkel, hogy megtalálja annak módját, miképp tehetné gyorsabbá az autót.”

„Nico ugyanezt teszi. Nem tudom, hogy önmagától, vagy azért, mert ezt látta Michaeltől. Mindenesetre ezen aspektusokban Nico hasonló szintet képvisel.”

Brawn emellett elmondta, Schumacher és Rosberg teljes mértékben megosztják az információkat csapaton belül, így együtt segíthetnek az autó továbbfejlesztésében.

„Nyitottak és őszinték vagyunk versenyzőinkkel, nincsenek titkok. A privát dolgok persze privát dolgok maradnak, de a technikai információkat mindenki ismeri, mindenki számára elérhetőek. Michael láthatja, hogy vezeti Nico az autót, és ugyanígy van ez fordítva is.”

Schumacher jövőjével kapcsolatban időről-időre felmerülnek pletykák: legutóbb arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy a német versenyző már egyáltalán nem élvezi a Forma-1-et, így könnyen lehet, hogy nem tölti ki hároméves megállapodását.

Brawn azonban kijelentette, bíznak Schumacherben, noha való igaz, hogy amennyiben a hétszeres világbajnok ki akar szállni, nem állhatnak az útjába.

„Hároméves szerződése van a Mercedesszel és nagyon elégedettek vagyunk vele” – magyarázta a szakember.

„De ha úgy érzi, hogy nem akar már tovább versenyezni, akkor beszélnünk kell róla. Nem kényszeríthetünk senkit arra, hogy megtegyen olyan dolgokat, amiket nem akar. Azonban mi hiszünk benne, ő egy nagyon fontos része a csapatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek