Orosz Nagydíj

Brawn szerint egy lassabb autó próbára teheti Vettelt

Sebastian Vettel számára nem az lesz majd a legnagyobb feladat, hogy megtartsa lendületét két világbajnoki cím begyűjtése után, hanem, hogy megbirkózzon azzal, ha egy napon nem a legjobb autó áll majd rendelkezésére.


Sebastian Vettel számára nem az lesz majd a legnagyobb feladat, hogy megtartsa lendületét két világbajnoki cím begyűjtése után, hanem, hogy megbirkózzon azzal, ha egy napon nem a legjobb autó áll majd rendelkezésére.

Így gondolja a Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn, aki szerint csak akkor derül majd ki, Vettel mennyire sorolható egy lapon a Forma-1 nagyjaival, ha a német nem a legversenyképesebb autóban bizonyít majd.

„Sebastian karrierje érdekes fázisba érkezik majd, amikor nem neki lesz a legjobb autója” – magyarázta a szakember.

„Úgy gondolom, egy fantasztikus versenyző ül a legjobb autóban, és ez a kombináció verhetetlen. Érdekes lesz látni Sebastian hatását, befolyását, illetve pozícióját akkor, ha nem az övé lesz a legjobb autó. Neki kell majd jobbá tennie azt az autót, neki kell a legjobbá varázsolnia.”

„Ez egy újabb fejezet lesz majd Sebastian Vettel életében – és kétségkívül elérkezik majd.”

„Lehet, hogy ő maga csinálja meg magának azzal, hogy elmegy egy másik csapathoz, mert szeretné sikeressé tenni azt az alakulatot. A kihívás ugyanaz lesz majd Sebastian számára, mint ami volt Michael [Schumacher] számára. Nyertem két világbajnoki címet, tehát mi jön most? Mi az a kihívás, ami új számomra? Mi motiválhat?”

Brawn szerint Vettel egyik legnagyobb erőssége az lehet, hogy rendkívüli sikerei ellenére semmit sem változott emberileg, és a versenypályán is ugyanolyan lazán viselkedik, mint a való életben.

„A fiatal versenyzők különböző karakterekkel rendelkeznek. Sebastian nagyon laza, természetes hozzáállást tanúsított. Ami magát a személyét illeti, rendkívül koncentrált.”

„Michael mindig nagyon intenzív volt. Nem azt mondom, hogy Sebastian nem az, de Michaelnek mindig nagy intenzitással kellett hozzáállnia a munkájához a sikerek érdekében – úgy az autóban, mint azon kívül. Csak tartsák távol Michaelt a versenypályától, nagyon szórakoztató lesz. Úgy tűnik, Sebastian valamelyest könnyebb karakter. Egyértelműen hatalmas tehetség. És úgy tűnik, egyre erősebbé válik.”

„Idén mindenki azt mondta, várjunk csak addig, amíg nyomás alá kerül, hiszen nem fog tudni megbirkózni azzal. Ő viszont igenis megbirkózott. És úgy gondolom, hogy egy újabb bajnoki címmel a tarsolyában még magabiztosabbá válik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS