Portugál Nagydíj

Brawn szerint Hamiltonnak időre van szüksége

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Brawn szerint Hamiltonnak időre van szüksége

Nem kell drasztikus változtatásokat eszközölnie Lewis Hamiltonnak annak érdekében, hogy válaszolni tudjon Nico Rosberg kiváló teljesítményére – állítja Ross Brawn, a Mercedes Forma-1-es csapatánakk első embere.


Nem kell drasztikus változtatásokat eszközölnie Lewis Hamiltonnak annak érdekében, hogy válaszolni tudjon Nico Rosberg kiváló teljesítményére – állítja Ross Brawn, a Mercedes Forma-1-es csapatánakk első embere.

A 2008-as év legjobbját az elmúlt versenyeken rendre felülmúlta német csapattársa, aki Monacóban a pole pozíció megszerzése után az istálló idei első futamgyőzelmét is bezsebelte.

A monte-carlói hétvégét követően Hamilton úgy nyilatkozott, muszáj javítania teljesítményén, Brawn azonban úgy véli, az angol versenyzőnek egyszerűen csak időre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően összecsiszolódjon új csapatával.

„Azt gondolom, egy igencsak finom dolog ez – de őszintén szólva csak időre van szüksége” – mondta a szakember, amikor arról kérdezték, a Mercedes miben tudja segíteni versenyzőjét.

„Egyszerűen csak ki kell tapasztalni, hogyan kommunikál a pilóta, és, hogy miképp értsük meg azt, hogy mit is akar, és hogyan lőjük be az autót úgy, hogy az jó legyen neki. Lewis akár még Nicótól is elleshet valamit.”

„Ő már 4-5 éve velünk van, és pontosan tudja, milyen gombot nyomjon meg. Lewis még csak ismerkedik a dolgokkal: azzal, hogy melyik emberrel vitasson meg bizonyos dolgokat, vagy kihez forduljon, ha a versenygép bizonyos aspektusairól szeretne értekezni.”

„Nagyszerű és tapasztalt szakemberek dolgoznak nálunk, dolgoznak Lewisszal. Egyszerűen csak időbe telik.”

Brawn szerint az, hogy Hamilton beismerte, Monacóban egyszerűen nem volt elég gyors, csak a segítségére lehet a csapatnak abban, hogy előrelépjen.

„Szeretnénk, ha versenyzőink olyan közel lennének egymáshoz, amilyen közel csak tudnak – azt akarjuk, hogy keményen hajtsák egymást. Nem azt akarom látni – és Toto [Wolff] sem ezt akarja –, hogy egy versenyző meg van elégedve a második hellyel. Az nem jó.”

„Azt akarjuk, hogy versenyzőink tudják, ha nincsenek elöl, javítaniuk kell. Hogy meg kell találniuk a módját annak, hogy többet hozzanak ki a csomagból, az autóból, önmagukból és a csapatból.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!