Brawn szerint nagy lehetőséget kap a Mercedes jövőre

A Mercedes leköszönő csapatfőnöke, Ross Brawn izgatottan várja már a 2014-es esztendőt, elmondása szerint ugyanis a nagy szabályváltozások ugyanolyan komoly lehetőséget tartogathatnak csapatának, mint 1994-ben, vagy éppen 2009-ben.


A Mercedes leköszönő csapatfőnöke, Ross Brawn izgatottan várja már a 2014-es esztendőt, elmondása szerint ugyanis a nagy szabályváltozások ugyanolyan komoly lehetőséget tartogathatnak csapatának, mint 1994-ben, vagy éppen 2009-ben.

Brawn tagja volt a Benetton menedzsmentjének, amikor a Forma-1-ben az 1993-as esztendőt követően felszámolták a versenyzőket segítő különféle berendezéseket. A következő két évben Michael Schumacher világbajnoki címeket szerzett a csapattal, Brawn pedig 2009-ben hasonlóan jól használta ki a technikai szabályok jelentős változását.

Akkor Jenson Button nyerte meg a vb-címet a csapatnak, melyet 2010-ben felvásárolt a Mercedes, Brawn pedig azóta a csapatfőnöki pozíciót töltötte be. A szakember ugyan az év végén távozik a német istállótól, ám reméli, sikerült jó alapokat lefektetnie ahhoz, hogy a Mercedes sikeres legyen a jövőben.

„Azt gondolom, elég extrém lesz a helyzet jövőre” – mondta Brawn.

„Többször is érintett voltam hasonló szituációban. 1994 kiváló példa, mint ahogy a 2009-es év is, és biztos vagyok benne, hogy a két időszak között is voltak még hasonlók, amik most nem jutnak eszembe!”

„A 2014-ben életbe lépő szabályváltozások óriási lehetőségeket kínálnak, és remélem, hogy sikerül megragadnunk ezeket a lehetőségeket. Megfelelő mennyiségű forrást és energiát fektettünk ebbe a dologba. Abszolút bízom abban a hozzáállásban, amit választottunk.”

A Mercedes idén a Red Bull legfőbb kihívójává lépett elő, és másodikként zárt a konstruktőrök versenyében, Brawn szerint azonban ez nem csökkenti jövő évi esélyeiket.

„Sikerült megfelelő egyensúlyt találnunk. Nem úgy tekintek vissza, hogy aggódom amiatt, hogy nem fordítottunk megfelelő mennyiségű erőforrást a 2014-es autóra. Az autót elnézve abszolút ütemterv szerint haladunk. Sikerült elérnünk vele azokat a célokat, amiket eddig szerettünk volna.”

„Már jó ideje dolgozunk rajta. Ez az egyik előnye annak, hogy itt van a csapatban Geoff [Willis] és Aldo [Costa]. Geoff kezdte a 2014-es projektet, aztán Aldo vette át az év közepén. Bob [Bell] egy kicsit többet foglalkozott az idei autóval, hogy fenntartsuk a fejlődést. Szóval kétlem, hogy olyan sok kompromisszumot kötöttünk volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS