Friss hírek

Brawn szerint Schumacher képes lehet a győzelemre

Ross Brawn meg van győződve arról, hogy Michael Schumacher futamot nyerhet az idei évben, amennyiben a Ferrari egy versenyképes autót tud biztosítani számára.

Ross Brawn meg van győződve arról, hogy Michael Schumacher futamot nyerhet az idei évben, amennyiben a Ferrari egy versenyképes autót tud biztosítani számára.

A hétszeres világbajnok készen áll visszatérni az augusztus végén megrendezésre kerülő Európa Nagydíjon, ahol a sérülést szenvedett Felipe Massát fogja helyettesíteni az olasz istállónál.

Annak ellenére, hogy Schumacher még nem vezette a Ferrari idei versenyautóját, és még soha nem versenyzett a valenciai ringen, Brawn biztos abban, hogy a német versenyzőnek nem kell majd szégyenkeznie, és versenyképes lesz.

Hirdetés
 

“Meggyőződésem, hogy erős lesz. Még mindig emlékszem arra a remek versenyre, amit a 2006-os szezonzáró Brazil Nagydíjon futott” – mondta a brit szakember a Gazzetta dello Sportnak.

“Természetesen hozzá kell még szoknia az autóhoz, de biztos vagyok abban, hogy ha nem fog versenyt nyerni a szezon hátralévő részében, akkor az nem az ő hibája lesz, hanem a Ferrarié, amely nincs olyan helyzetben, hogy harcba szállhasson a győzelmekért.”

A Ferrari egykori technikai igazgatója szerint a slick abroncsok jelentik majd a legnagyobb kihívást Schumachernek, de úgy gondolja, hogy ezzel is meg fog birkózni a német versenyző, akivel hosszú évekig együtt dolgozott, és jól ismeri.

“A Forma-1 nem változott olyan sokat a vezetés szempontjából” – mondta. “A legnagyobb dolog, amivel Michaelnek szembe kell néznie, az a slick gumi. De ez nem jelent hátrányt számára, mert ezek a gumik még kiszámíthatóbbá teszik az autó viselkedését.”

“Való igaz, hogy még nem vezetett Valenciában, de a szimulátor segítségére lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!