Brawn: Tökéletes hétvége kell a győzelemhez

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, csak akkor lesz esélyük a győzelemre Monacóban, ha újra tökéletes, problémamentes hétvégét tudnak teljesíteni.


A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy véli, csak akkor lesz esélyük a győzelemre Monacóban, ha újra tökéletes, problémamentes hétvégét tudnak teljesíteni.

Miután a brackley-i gárda W03-as versenygépének tökéletesen fekszenek a lassú, illetve közepesen lassú kanyarok, Nico Rosberg és Michael Schumacher jó esélyekkel várhatja a hétvégi megmérettetést, bár utóbbi versenyzőnek komoly hátrányt jelent majd, hogy spanyolországi balesete miatt csak öt rajthellyel hátrébbról indulhat.

„Van két nagyszerű versenyzőnk, és úgy gondoljuk, hogy az autó elég jó – de mindennek össze kell jönnie” – fogalmazott Ross Brawn a Mercedes hétvégi esélyei kapcsán.

„Arra lesz szükségünk, hogy csütörtöktől kezdve szombaton át egészen vasárnapig keresztülvigyük a programot. Tavaly Nico balesetet szenvedett a harmadik edzésen, és emiatt vélhetően nem állt rendelkezésünkre elegendő információ a versenyre. A gumik aztán túlhevültek, így visszaesett.”

„Itt mindennek következménye van. Ha egyvalami rosszul sül el, mint például egy műszaki hiba, vagy egy versenyzői baki, akkor nem tudsz elég időt a pályán tölteni, ez pedig komoly következményekkel jár. Szóval kezdettől fogva kint kell lenni, jó programot kell teljesíteni.”

A szakember hozzátette, Monaco sem lesz kivétel, és a gumiknak ezúttal is komoly jelentőségük lesz majd.

„Barcelonában valami nem sikerült jól az időmérőn, így az év talán legrosszabb kvalifikációját teljesítettük. Az autónk általában jobb a lassú, illetve közepesen gyors pályákon, de a csapatok mindig különböző kompromisszumok szerint állítják be autóikat, és mindenki megpróbálja optimalizálni azokat az itteni feltételekhez. Szóval ez az előny nem lesz olyan jelentős.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!