Brawn tudja, hogy még sok munka vár csapatára

Annak ellenére, hogy mindenkit meglepett a Brawn GP kezdeti teljesítménye, a csapat névadó tulajdonosa, Ross Brawn elárulta, sok munka vár még rájuk, mert csak most kezdődött el az új autó igazi fejlesztése.

Annak ellenére, hogy mindenkit meglepett a Brawn GP kezdeti teljesítménye, a csapat névadó tulajdonosa, Ross Brawn elárulta, sok munka vár még rájuk, mert csak most kezdődött el az új autó igazi fejlesztése.

Alig egy héttel azután, hogy bejelentették a csapat újjászületését, a Brawn GP szó szerint berobbant a köztudatba, ugyanis már az első tesztprogramján csúnyán elverte ellenfeleit, akik már hónapok óta nyúzzák idei versenygépeiket.

Jenson Button és Rubens Barrichello napról napra szorította le a köridőket, miközben a riválisok képtelenek voltak bármit is tenni, nem tudták utolérni a brackley-i bázisú gárda versenyzőit.

Brawn viszont elmondta, a fejlesztésnek még koránt sincs vége, sőt ez még csak a kezdet, így rengeteg munka vár rájuk a következő hónapokban, mert még sok tartalék van az autóban, amin a Honda pénzén, még gyári támogatással 15 hónapja dolgoznak.

“Az elmúlt két hétben teljesített rövid, ám annál fontosabb tesztprogramunk során megerősítést kaptunk, hogy a BGP 001 egy kiváló autó, ami jó alapul szolgál azokhoz a fejlesztésekhez, amiket szezon során végzünk majd el” – mondta Brawn a csapat előzetesében.

“Célunk az volt a hétnapos szezon előtti tesztprogramunkon, hogy tökéletesítsük a megbízhatóságot, és megértsük az autó viselkedését versenykörülmények között. Elégedettek voltunk az elvégzett munkával, és az autó kezdeti teljesítményével, de tisztában vagyunk azzal, hogy a munka még csak most kezdődött el.”

“A szabadedzések kulcsfontosságúak lesznek Melbourne-ben, és mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legtöbb kilométert teljesítsük a verseny előtt, mert Jenson és Rubens csak így fogja tudni finomra hangolni az autót” – tette hozzá a csapatfőnök, aki nagyon büszke összes dolgozójára, akik a nehézségek ellenére is mindent elkövettek azért, hogy elkészüljenek a két autóval az első versenyre.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!