Brawn türelmetlenül várja már, hogy jelentősen változzon az F1

Toto Wolff, Mercedes AMG F1 Director of Motorsport, Chase Carey, Chief Executive Officer and Executive Chairman of the Formula One Group and Ross Brawn, Formula One Managing Director of Motorsports at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Qualifying, Marina Bay Circuit, Singapore, Saturday 15 September 2018.
Fotó: Singapore GP Media
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, türelmetlenül várja már, hogy minél nagyobb mértékben változzanak a száguldó cirkusz szabályai, ám jól tudja, a némileg lassabb folyamat, és a csapatokkal való konzultáció a helyes dolog.

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn elárulta, türelmetlenül várja már, hogy minél nagyobb mértékben változzanak a száguldó cirkusz szabályai, ám jól tudja, a némileg lassabb folyamat, és a csapatokkal való konzultáció a helyes dolog.

A korábban technikai igazgatóként és csapatfőnökként is bajnoki címeket nyerő Brawn egy egy ideje már segíti a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media munkáját – ő felügyeli többek között a 2021-ben érkező új szabályrendszer kialakítását is.

A szakember világossá tette, szoros versenyzést, izgalmasan kinéző autókat szeretne, valamint azt, hogy financiális szempontból is kiegyenlítettebb legyen a mezőny.

Az új szabályrendszer kialakítása azonban közel sem megy olyan gyorsan, mint azt Brawn remélte, ugyanakkor a sportigazgató szerint hiba volna elsietni a változtatásokat anélkül, hogy megegyeznének minden csapattal.

„Elégedett vagyok az iránnyal. A tempóval kevésbé” – mondta Brawn a Motorsport.com című lapnak.

„Nagy kihívást jelentett a dolgok előmozdítása, de tudom, mi a helyzet, és látom, mi történik. Pontosan tudom, hogyha nem kezdtünk volna bele a folyamatba, nem jutottunk volna el oda, ahol ma tartunk.”

„Természetesen türelmetlen vagyok, többet akarok. De szükséges, hogy a csapatok is be legyenek vonva, hogy megoldást találjunk velük közösen, és együttműködjünk az FIA-val. Szóval azt gondolom, jó irányba haladunk.”

„Azt gondolom, ez az első alkalom, hogy a Forma-1 ezt a hozzáállást választotta, és azt figyeli, hogyan lehetne javítani a sportágon számos területen. Még csak 2 éve járunk ezen az úton, de optimista vagyok, hogy a következő pár évben már látni fogjuk a munkánk előnyeit.”

Bár Brawn jelenlegi pozíciója nagyban eltér azoktól, melyekben korábban tevékenykedett az F1-ben, elmondása szerint nagyon élvezi a feladatait.

„Más a dinamika ebben a munkában” – mondta. „Egy csapatban megvannak a hullámhegyek és hullámvölgyek a versenyeken, ha pedig elég szerencsés vagy ahhoz, hogy versenyt nyerj, az óriási löket. De ha elbuksz egy futamot, az nagyon szomorú tud lenni. Szóval most nem éppen ez a helyzet, de megvan a saját versenyünk.”

„És a mi saját versenyünk az, hogy javítsunk az autókon, a sporton, szóval sokkal fokozatosabb a tempó. De igen, élvezem – élvezem, hogy a tagja lehetek ennek a csapatnak, és élvezem azokat a változtatásokat, amik most a Forma-1-ben történnek.”

„Szerintem lesz néhány jó évem, hogy eljussunk oda, ahová el akarunk jutni. Látom, hogy az irány jó, látom, hogy történnek dolgok.”

„Ahogy mondtam, jobban örülnék, ha gyorsabban történnének, de ez nem mindig lehetséges. Viszont sokkal jobb irányba halad az egész, mint akkor, amikor megérkeztem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!