Friss hírek

Brawn úgy érzi, a Mercedes képes a felzárkózásra

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy csapata kissé lemaradásban van ellenfeleivel szemben, mert biztos abban, hogy fejlesztési tervüknek köszönhetően, hamarosan fordíthatnak a helyzeten.


A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn egy cseppet sem aggódik amiatt, hogy csapata kissé lemaradásban van ellenfeleivel szemben, mert biztos abban, hogy fejlesztési tervüknek köszönhetően, hamarosan fordíthatnak a helyzeten.

A brackley-i bázisú alakulat volt a leggyengébb a négy élcsapat közül a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, ahol Nico Rosberg és Michael Schumacher az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett.

Brawn azonban nincs elkeseredve, mert úgy gondolja, hogy egy kiváló fejlesztési programjuk van, aminek segítségével teljesen felzárkózhatnak az élmezőnyre a következő versenyeken.

„A csapat kiváló munkát végzett Bahreinben, azonban el kell fogadnunk, hogy nem voltunk elég versenyképesek, és még dolgoznunk kell ahhoz, hogy csökkentsük a különbséget köztünk, és az élen állók között” – mondta a szakember a csapat ausztrál előzetesében.

„Nagyon elégedett voltam Nico és Michael teljesítményével, illetve azzal, ahogyan együtt dolgoztak, és végig világos, konzisztens visszajelzéseket adtak a mérnököknek, akik így javítani tudtak az autón a hétvége folyamán.”

„Bár autónk alapjáraton egyáltalán nem rossz, a következő néhány versenyre van egy kiváló fejlesztési tervünk, ami lehetőséget biztosít számunkra, hogy elég javulást érjünk el ahhoz, hogy harcba tudjunk szállni az élmezőnnyel.”

A csapat ügyvezetője, Nick Fry is úgy érzi, mindenük megvan ahhoz, hogy behozzák kezdeti lemaradásukat, és harcba szálljanak a dobogós helyezésekért, illetve a futamgyőzelmekért.

„Úgy gondolom, hogy erre is számítottunk” – mondta Fry a hétvégi teljesítményükre célozva.

„Az viszont megnyugtató, hogy az autó megbízható, és értékes pontokkal hagyhattuk el Bahreint, és jelenleg a harmadik helyen állunk a konstruktőrök versenyében.”

„Az autó teljesítményén még dolgoznunk kell, a mérnökök szerint több apróság van, amin még javítani lehet, de ezzel nem lehet probléma, hiszen mindenünk megvan ahhoz, hogy idővel felvegyük a harcot az élmezőnnyel, nem olyan nagy a lemaradásunk.”

Schumacher elmondta, hogy már alig várja a jövő hétvégi versenyt, ahol tovább folytathatja akklimatizálódását, miután három év kihagyás után tért vissza idén a Forma-1-be.

„Nagyon elégedett vagyok a szezonnyitón elért eredménnyel. A hatodik hely jó számomra, különösen úgy, hogy csak nagyon keveset vezethettem visszavonulásom óta” – magyarázta.

„Biztos vagyok abban, hogy Melbourne-ben tovább folytathatom a felzárkózást, és még jobban felvehetem a ritmust, már alig várom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!