Brawn: Valamelyik Ferrari-pilótának el kell vinnie a balhét - F1VILÁG.HU

Brawn: Valamelyik Ferrari-pilótának el kell vinnie a balhét

HIRDETÉS
A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy véli, valamelyik Ferrari-versenyzőnek vállalnia kellene a felelősséget a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történt ütközésért.
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 17: FERRARI FILMING DAY FOR SHELL....during previews to F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 17, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Clive Mason/Getty Images) Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Sebastian Vettel és Charles Leclerc az interlagosi futam hajrájában ütköztek össze, miközben a 4. helyért csatáztak egymással, a baleset következtében pedig mindketten feladták a versenyt.

Mattia Binotto csapatfőnök a leintés után nem kívánt állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy ki volt a hibás kettejük közül, ám kifejtette, amint visszatérnek Maranellóba, leül a versenyzőkkel, és átbeszéli a történteket.

A Brazil Nagydíj versenybírái megvizsgálták az esetet, és úgy döntöttek, nem büntetik sem Vettelt, sem Leclercet, mivel mindketten elkerülhették volna az ütközést.

A korábban a Ferrari technikai igazgatójaként dolgozó Ross Brawn azt mondja, nem lesz könnyű dolga Binottónak azzal, hogy kezelje a házon belül kialakult helyzetet, és úgy érzi, valamelyik pilótának el kell majd vinnie a balhét.

„Soha nem jó, ha csapattársak ütik ki egymást a versenyből, pláne, hogyha nem is olyan különösen fontos eredményért harcoltak, mivel ebben az esetben legfeljebb a harmadik hely volt az, amire vágyhattak” – mondta a szakember.

„Miután a feszültség egyre nőtt a nyári szünetet követő versenyeken, úgy tűnt, a Ferrari öltözőjében csillapodtak a kedélyek. Most viszont Mattia nehéz feladattal áll szemben. Közölnie kell a versenyzőkkel, hogy vállalják a felelősséget, ami Maranellóban mindig azt jelenti, hogy a csapatérdeket az egyéni érdekek elé kell helyezni, márpedig a vasárnapi versenyen nem ez volt a helyzet.”

„Arról nem szeretnék véleményt mondani, hogy ki volt a leginkább hibás az ütközésben, de talán jó lenne, ha valamelyikük követné Hamilton példáját, és rögtön elismerné felelősségét – mint ahogy a brit tette az Albonnal való ütközése kapcsán.”

„Ha a Ferrari tényleg véget akar vetni a Mercedes dominanciájának, nemcsak versenyképesebb autót kell biztosítania pilótáinak jövőre, de arról is meg kell győződnie, hogy ilyen incidensek nem ismétlődnek meg. A Forma-1 egy csapatsport, főleg Maranellóban!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!