Brawn versenyképesebb pilótát szeretne Verstappen mellett látni - F1VILÁG.HU

Brawn versenyképesebb pilótát szeretne Verstappen mellett látni

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök, a száguldó cirkusz egykori ügyvezetője, Ross Brawn szerint a Red Bullnak el kellene gondolkodnia az, hogy 2025-ben egy versenyképesebb pilótát ültet Max Verstappen mellé a másik Red Bullba.

Verstappen idén elképesztő dominanciával szerezte meg pályafutása harmadik világbajnoki címét, miközben a Red Bull már a konstruktőri győzelmet is bezsebelte. A szezon utolsó szakaszában viszont az energiaital-gyárosok előnye szemmel láthatóan csökkent, és kiváltképp a McLaren volt az, mely közel tudott kerülni az osztrák istállóhoz.

Ross Brawn azt reméli, 2024-ben szorosabbá válik a küzdelem, habár azt mondja, jó esély van arra, hogy a Red Bull elöl marad még egy darabig.

“Bár jelenleg dominálnak, idővel látni fogjuk, hogy csökkenni fog az előnyük. Már most látunk apró jeleket. A McLaren [Lando]Norrisszal, és alkalomadtán [Oscar] Piastri is kopogtat. Ami az idei telet illeti, optimista vagyok, hogy újra alakulnak az erőviszonyok” – magyarázta a szakember.

“Amikor egy csapat elöl van, megvan az az előnye, hogy korábban tudja elkezdeni következő évi autüját, és ilyenkor alakulhat úgy, hogy a dominancia eltart néhány évig.”

Ross Brawn arról is beszélt, ő a maga részéről nagyon örülne annak, ha legalább a Red Bullon belül küzdelem lenne, mint ahogy annak idején a Mercedesnél is. A szakember szerint Sergio Perez jelenleg nem tud felérni Verstappen szintjére. A mexikói pilóta szerződése egyébként 2024 végéig szól.

“Hogy teljesen őszinte legyek, amit én látni szeretnék, hogy van egy versenyképesebb versenyző amásik autóban, mert Sergio sajnos nem jelent komoly ellenfelet Max számára” – magyarázta a szakember. “És még ha domináns autója is van egy csapatnak, lehet olyan versenyző a másik autóban, aki megnehezíti a dolgát, gondoljunk csak [Nico] Rosbergre és [Lewis] Hamiltonra. Nagyszerű év volt az, egy olyan év, amikor a Mercedes dominált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!